Quantcast

http://picasion.com/

Παιδικές χαρές Βέροιας: Ως πότε θα έχουν την «ευθύνη» οι γονείς;

Το θέμα των παιδικών χαρών της Βέροιας τέθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα το θέμα της ασφάλειας και της πιστοποίησης. Όπως ανέφερε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, υπάρχουν ακόμα στις παιδικές χαρές της Βέροιας οι πινακίδες που προειδοποιούν τους γονείς πως η είσοδος των παιδιών γίνεται με δική τους ευθύνη. Πινακίδες που είχαν
τοποθετηθεί έπειτα από τραγικό δυστύχημα σε παιδική χαρά της Αττικής. Θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των παιδικών χαρών, για το αν έχουν πιστοποίηση και μέχρι πότε θα υπάρχουν οι πινακίδες στην είσοδό τους.

Στο ερώτημα απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, που όπως είπε, «η κεντρική απόφαση ήταν ένας ξαφνικός θάνατος για τις παιδικές χαρές. Η απόφαση πάρθηκε και με δική μας συναίνεση να τοποθετηθούν οι σχετικές πινακίδες, δε γινόταν να τις κλείσουμε. Ήδη οι 15 - 20 πινακίδες έχουν ξηλωθεί. 30 παιδικές χαρές έχουν πάρει πιστοποίηση για τα όργανα, όχι όμως ολοκληρωμένα έτσι όπως το θέλει ο νομοθέτης, π.χ. στον τύπο περίφραξης. Σε άλλες παιδικές χαρές υπάρχουν μικρές ελλείψεις για να πάρουν το σήμα της πιστοποίησης. Ένα άλλο που μας δυσκόλεψε ήταν στα χωριά όπου υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές. Αποφασίσαμε στα μεγάλα χωριά να διατηρηθούν το μέγιστο δύο. Σημειώνω ότι ότι όργανο έχει τοποθετηθεί στις παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένο, μένουν μόνο κάποια κομμάτια του παζλ να ενώσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ