Quantcast

http://picasion.com/

Προσφυγικό και υγεία η εισήγηση του Βασιάδη στην Ιατρική Ευρωπαϊκή Σύνοδο

Η Τακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παρατηρητών από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπων από
άλλες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, FEMS, PWG, UEMS, WHO και EANA. Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη Σύνοδο της CPME συμμετείχαν οι Αναστάσιος Βασιάδης, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Γρηγόριος Ροκαδάκης και Μαρίλυ Πασακιώτου.

Ως Ειδικός Εισηγητής για το προσφυγικό ζήτημα, τις επιπτώσεις του και την Υγεία των προσφύγων στα πλαίσια της Εθνικής Αναφοράς, τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παρουσίασε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CPME, Αναστάσιος Βασιάδης.

Λεπτομερείς επισημάνσεις εγένοντο για τα επίκαιρα ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα που εγείρονται εις βάρος της Περίθαλψης των πολιτών και εις βάρος του Ιατρικού Επαγγέλματος, όπως έχουν εξελιχτεί μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων ειδικότερη αναφορά επιφυλάχτηκε για την μεγάλη υποβάθμιση των Δημόσιων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα τα νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα, τις αυθαίρετες απομειώσεις των αμοιβών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των ιατρικών εργαστηρίων τα οποία με τις πρακτικές rebate και clow back οδηγούνται σε κατάργηση, στην ανεπάρκεια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην αυθαιρεσία της φαρμακευτικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων σύμφωνα με τις θέσεις της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα και εισηγήθηκε την διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα ενσωματωθεί στο νομικό πλαίσιο κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γενική Συνέλευση της CPME αποφάσισε την δημιουργία Ομάδας Εργασίας για το προσφυγικό και ανέθεσε τον συντονισμό της στην Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συναντήσεις συνεργασίας με το Προεδρείο της CPME, με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Συλλόγων Τρίτων Χωρών που παρευρέθησαν ως παρατηρητές και με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Ενώσεων.

Η Αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βίλνιους όπου είχε ιδιαίτερη εγκάρδια συνάντηση με την Ελληνίδα Πρέσβη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ