Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Βεροιώτης επιχειρηματίας και ο λογιστής από τον Πειραιά

Ένας πολύ γνωστός Βεροιώτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εργοστασίου χρειαζόταν αρχιλογιστή για την εταιρεία του. Έστειλε μια αγγελία στον «Βεροιώτη» και έγινε χαμός από υποψηφίους. Ξεκίνησε λοιπόν να παίρνει συνεντεύξεις από τους υποψήφιους για τη θέση του αρχιλογιστή και ρωτούσε μια πολύ απλή ερώτηση. Η ερώτηση ήταν «Πόσο κάνει 2+2». Ο πρώτος υποψήφιος 24 χρονών, γόνος
γνωστής οικογένειας της Βέροιας, μόλις είχε βγει από το Χάρβαρντ αλλά η μαμά δεν άντεχε να είναι μακρυά το βλαστάρι της κι έτσι βρέθηκε στον προθάλαμο του εργοστασίου αναζητώντας μια θέση εργασίας στη Βέροια. Ακούγοντας την ερώτηση απαντάει με σνομπ υφάκι: 4.

Ο δεύτερος υποψήφιος ήταν από το Μακροχώρι, 25 χρονών είχε σπουδάσει στη Γερμανία και με 1 μεταπτυχιακό, απαντάει σοβαρά-σοβαρά: 4.

Ο τρίτος υποψήφιος 26 χρονών Ναουσαίος, είχε σπουδάσει στη Αγγλία, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, απαντάει με άνεση: 4.

Ο τελευταίος υποψήφιος ήταν 45 ετών, με σπουδές στο το ΤΕΙ Πειραιά και κάμποσα χρόνια στη δουλειά. Σώγαμπρος στη Βέροια, βρέθηκε με την κρίση χωρίς εργασία. Όταν άκουσε την ερώτηση, σηκώθηκε, έκλεισε την πόρτα, τα παράθυρα, πλησίασε τον επιχειρηματία και τον ρώτησε με σιγανή φωνή:

«Εσείς πόσο θέλετε να κάνει;»

Και πήρε τη θέση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ