Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άμεση στελέχωση της Επιθεώρηση Εργασίας στην Ημαθία - 2 υπάλληλοι για 18.000 εργαζομένους!

Έκκληση για άμεση στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που έχει αρμοδιότητα ολόκληρο το νομό Ημαθίας έκανε με επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Όπως αναφέρει στην επιστολή, στην υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο δυο υπάλληλοι και συγκεκριμένα, 1 υπάλληλος γραμματειακής
υποστήριξης και μόνο 1 επιθεωρήτρια εργασιακών σχέσεων, που το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται και οι δυο να συνταξιοδοτηθούν, ενώ η υπηρεσία στελεχώνεται και από 1 δόκιμη υπάλληλο, η οποία απουσιάζει από τις 15/9/15 με άδεια κύησης - λοχείας. Σημειώνει μάλιστα πως οι υπάλληλοι αυτοί αντιστοιχούν σε 18.000 εργαζομένους που απασχολούνται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρο το νομό, προσθέτοντας μάλιστα και τον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών εργατών που απασχολούνται στο νομό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τις αγροτικές εργασίες. 

«Στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας, όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο, η ελλιπής στελέχωση στου Σ.ΕΠ.Ε Ημαθίας το καθιστά αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του σχετικά με εργοδοτικές διαφορές, μηνύσεις, παραστάσεις σε δικαστήρια, εξυπηρέτηση πολιτών, διενέργεια ελέγχων και άλλα. Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την άμεση στελέχωση της τοπικής υπηρεσίας με Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων έτσι ώστε να μπει μια τάξη στην αγορά εργασίας του νομού Ημαθίας και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της υπηρεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Υπουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ