Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση κορυφής Παπανδρέου - Θεοχαρόπουλου στη Βουλή (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου είχε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή στην προσπάθειά τους να εντείνουν τις συνομιλίες για το μέλλον της κεντροαριστεράς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ
καλό κλίμα όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Οσον αφορά την πλευρά του κ. Παπανδρέου, επισημαίνεται πως υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συζήτηση και εξεύρεση λύσης στον προβληματισμό για την πορεία της κεντροαριστεράς. Μάλιστα, τονίζεται από πλευράς ΚΙΔΗΣΟ πως αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε παρθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου είναι να συναντηθεί και με την κυρία Γεννηματά, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ υποδέχτηκε τον κ. Θεοχαρόπουλο λέγοντας: «Καλώς ορίσατε σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και τη χώρα!», με τον κύριο Θεοχαρόπουλο να απαντά: «Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε λύσεις». 

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκα σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου. Συζητήσαμε τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς σαφώς οριοθετημένου τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς έχει ταλαιπωρηθεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις και τα ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια. Γι’ αυτό είναι η ώρα των πράξεων. Στην ΔΗΜΑΡ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εντείνουμε τις διεργασίες σε επίπεδο κοινωνίας για την εμβάθυνση, την ισχυροποίηση και την διεύρυνση του εγχειρήματος. Σε αυτόν τον στόχο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι διεκδικώντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προς όφελος της κοινωνίας».
Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Η σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να μπουν σε πρώτο πλάνο οι ιδέες και οι θέσεις που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική για ένα μεγάλο προοδευτικό μέτωπο, το οποίο θα στηρίζεται στις ποιοτικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Σε μια Ευρώπη που περνάει μια μεγάλη υπαρξιακή κρίση, όπου αυξάνονται επικίνδυνα οι ακραίες φωνές, υπάρχει η ανάγκη να ξεπεράσουμε τακτικισμούς και προσωπικές αντιθέσεις. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυρήνα ανανέωσης της σοσιαλιστικής προοπτικής της Ευρώπης, μιας προοδευτικής προοπτικής. Όπως και οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού μπορούν να αποτελέσουν πηγή αισιοδοξίας, αξιοπρέπειας και κινητοποίησης μιας παραγωγικής και δημιουργικής Ελλάδας. Δύναμη για ουσιαστικές ανατροπές, για αλλαγές με στόχο και αποτέλεσμα την αλληλεγγύη μεταξύ μας, την καταπολέμηση της ανισότητας, της αδικίας, καθώς και την ανατροπή ενός συστήματος πελατειακής διαχείρισης που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, σπαταλά δυνατότητες και πόρους της χώρας, κατατρώει τα σωθικά του Ελληνισμού. Εμείς στις πιο δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, αναλάβαμε τις ευθύνες μας χωρίς να υπολογίσουμε κόστος. Γνωρίζουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε καταλυτικά στη συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Και όλα αυτά με αρχικό στόχο να ξεφύγουμε το συντομότερο από την εξάρτηση. Να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, στα δικά μας ισχυρά πόδια. Στον προοδευτικό χώρο, υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις που σε αυτήν τη φάση είναι χρήσιμο να διατηρήσουν την οργανωτική αυτονομία τους. Όμως, παράλληλα, υπάρχει ανάγκη για συμφωνία σε μια κοινή πλατφόρμα, που θα κάνει τη διαφορά στο επίπεδο των ιδεών και των προτάσεων, προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής παράταξης, προϋπόθεση για ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα. Αλλαγές που η συντήρηση - δεξιά και δήθεν αριστερή - αδυνατούν, δεν τολμούν να κάνουν, υποτασσόμενοι στη λογική του πελατειασμού και της νομής της εξουσίας. Αυτά συζητήσαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, αυτά θα επιδιώξω να συζητήσω και με τους άλλους ηγέτες του προοδευτικού χώρου. Προτείνω τη δημιουργία ενός σοβαρού βήματος διαλόγου, ενός φόρουμ τακτικών συναντήσεων των ηγετών του χώρου, για τη διαμόρφωση αυτής της κοινής πλατφόρμας πολιτικών αλλαγών στη χώρα. Προγραμματίζουμε και μια συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά»,σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ