Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σούρλας από Βέροια: «Όχι στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. με άταφους τους ήρωές μας»

Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής 23/10 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο το βιβλίο του πρώην Υπουργού Γιώργου Σούρλα «Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια για να τιμήσουν τη μνήμη των 7976 πεσόντων - ηρώων, μεταξύ τους και 255
από την Ημαθίας, κατά το Έπος 1940 - 41, που παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Για το βιβλίο μίλησε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε ο εκδότης της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» Ζήσης Πατσίκας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βέροιας, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, πρώην βουλευτές του νομού, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων Χρήστος Φράγκος. Σύντομη ομιλία παραχώρησαν ο δάσκαλος κ. Γιοβανόπουλος και ο κ. Τσιφλίδης, γιος πεσόντος στο μέτωπο της Αλβανίας.
«Εθνική σχιζοφρένεια» χαρακτήρισε ο κ. Σούρλας τις εκδηλώσεις και τις γιορτές που διοργανώνουμε για να τιμήσουμε τους γενναίους, τη στιγμή που χιλιάδες παραμένουν άταφοι. Το βιβλίο αυτό είναι ένας αγώνας, μια προσπάθεια αφύπνισης. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια από τη Βέροια, αποτέλεσε το ορμητήριό μας, γιατί έπρεπε να βρεθεί κάποιος να πονάει για την ιστορία αυτή», αναφερόμενος στο πρόσωπο του Στρατηγού Φραγκούλη. «Στο άκουσμα της παρουσίασης του βιβλίου μου παρατήρησα πως υπήρχε μια άγνοια, με τον κόσμο να θεωρεί πως θα έχει έντονο πολιτικό περιεχόμενο, αλλά ερχόμενοι στην αίθουσα πολλοί από αυτούς έκλαιγαν γοερά», ανέφερε.
Ανακοίνωσε μάλιστα και μια θετική εξέλιξη που υπήρξε πρόσφατα στο θέμα, καθώς όπως είπε, πριν 3 μέρες συνεδρίασε εκ νέου και μετά από μεγάλη περίοδο σιωπής, η επιτροπή, ενώ στις αρχές του '17 θα πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση, κάτι που δείχνει πως διαφαίνονται προοπτικές και το ζήτημα προχωράει προς τη λύση του. «Με τη βοήθεια όλων σας, των συγγενών αλλά και των βουλευτών, να πούμε όχι στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς την αποκατάσταση των άταφων νεκρών», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ