Quantcast

http://picasion.com/

Παπαδοπούλου: «Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι ουρά κανενός»

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ευπρόσδεκτος στην κυβέρνηση «άμα συμφωνήσει με την κυβερνητική γραμμή που έχουν χαράξει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Ημαθιώτισσα εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου. «Το είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε «όχι» συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως «ιστορικού ατυχήματος» από τον Κ. Μητσοτάκη, η κ. Παπαδοπούλου παρατήρησε πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «ιστορικό ατύχημα» τη σημερινή κυβέρνηση που έχει εκλεγεί δημοκρατικά και μάλιστα δύο φορές, φαίνεται πως έχει πρόβλημα αντίληψης δημοκρατίας. Ίσως κατά τον ίδιο, θα έπρεπε η κυβέρνηση να εκλεγεί από τον Χριστοφοράκο ή τη Siemens».

Ερωτηθείσα για τον υπουργό Παιδείας τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας και το μάθημα των Θρησκευτικών, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απάντησε αναφέροντας πως «ο κ. Φίλης έχει πετύχει πολλά στο υπουργείο του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα σχολεία σε σύγκριση με άλλες χρονιές άνοιξαν εφέτος στην ώρα τους με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους».

«Όπου οι ΑΝΕΛ έχουμε διαφωνία, την έχουμε εκφράσει με έντονο τρόπο όπως στο ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών. Οι ΑΝΕΛ έχουν ταχθεί στο πλευρό της Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή, από τη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος. Είναι από τις βασικές αρχές μας η άρρηκτη σχέση Κράτους και Εκκλησίας. Σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας ουσιαστικός διάλογος, χωρίς φανατισμούς από καμία πλευρά, γιατί ο φανατισμός δεν εξυπηρετεί ούτε τους σκοπούς όσων τον χρησιμοποιούν» πρόσθεσε.

«Σε καμία περίπτωση η Ιεραρχία της Εκκλησίας δεν εκφράστηκε με φανατισμό» επισήμανε στην συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας «οι ΑΝΕΛ είμαστε ένας κυβερνητικός εταίρος που αποδεικνύουμε ότι δεν αποτελούμε «ουρά» κανενός. Έχουμε τις δικές μας απόψεις, συμμετέχουμε στην κυβέρνηση αυτή εμπιστευόμενοι τον πρωθυπουργό της χώρας. Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος διατηρούν μια εξαιρετική σχέση συνεννόησης».


Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, η κ. Παπαδοπούλου είπε «δεν υπήρξε καμία συναλλαγή. Πρόκειται για προπαγάνδα της αντιπολίτευσης προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η κατηγορία αυτή προσβάλλει την ίδια τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι ανεξάρτητος. Και προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί η ανεξαρτησία στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Για το ζήτημα της φορολογίας, ανέφερε πως «υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα με βάση τη συμφωνία του 2015. Απαιτείται να εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι από το κράτος και επελέγη από τη σημερινή κυβέρνηση να μη γίνει μέσω οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων, όπως έγινε έντεκα φορές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε να ληφθούν από αυξήσεις στο ρεύμα και το νερό».

Για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι «ο στόχος είναι να υπάρξει ένα σαφέστατο χρονοδιάγραμμα για μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που όπως ανέφερε και ο οίκος Moody”s, θα συμβάλει ώστε να έρθουν επενδύσεις τις οποίες έχουμε ανάγκη. Όσο περισσότερες επενδύσεις γίνουν, τόσο θα μειώνεται η ανεργία και αυτό θα επιτρέψει πιο εύκολα μια άλλη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, η κ. Παπαδοπούλου είπε πως «οι ΑΝΕΛ παλεύουμε για να μη γίνουν οι πλειστηριασμοί. Το επιχειρήσαμε και τώρα με την τροπολογία του βουλευτή μας Δημ. Καμμένου. Γίνονται κινήσεις για την προστασία των δανειοληπτών εκτός από τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και το νόμο Κατσέλη. Θα δημιουργηθούν επίσης 33 κέντρα σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να απευθύνονται οι δανειολήπτες για να έχουν νομική στήριξη. Και βεβαίως κατατίθενται προτάσεις από κόμματα, όπως από τους ΑΝΕΛ, αλλά και από τραπεζικούς παράγοντες […] Δεν έχει τελειώσει η συζήτηση, σε λίγο καιρό θα υπάρξει και σχετικό νομοσχέδιο για το νομικό πλαίσιο σχετικά με τα κόκκινα δάνεια» κατέληξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ