Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Γιώργος Καραμίχος μιλάει για την συμμετοχή του στον «Μπεν Χουρ»

Ο γνωστός Βεροιώτης ηθοποιός μίλησε σε γνωστό περιοδικό για την συμμετοχή του στην αναβίωση του «Μπεν Χουρ» από τον Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ, σχεδόν 60 χρόνια μετά τα 11 Όσκαρ της υπερπαραγωγής του Γουίλιαμ Γουάιλερ. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2001 στο πλευρό της Μαρίας Ζορμπά στο «Σώσε με» του Στράτου Τζίτζη και έμεινε στη συνείδηση του κοινού για την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό «Φεύγα» της Μανίνας Ζουμπουλάκη καθώς και σε επεισόδια της «Δεκάτης Εντολής» και του «Κόκκινου Κύκλου» του Πάνου Κοκκινόπουλου. Δάνεισε την φωνή του ως αφηγητής της «Ιστορίας 52», του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Αλέξη Αλεξίου και κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Αθανασία, Καλά Κρυμμένα Μυστικά» του Πάνου Καρκανεβάτου, ενώ μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού τον χειμώνα του 2009, όταν ο Κώστας Κουτσομύτης διασκεύασε τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου.
Με προσεκτικά βήματα και με επιλεκτικές συνεργασίες, ο Γιώργος Καραμίχος κατάφερε μέσα σε μια δεκαπενταετία να χτίσει το όνομα του, λίγο πριν ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου η τύχη και το ταλέντο, του άνοιξαν την πόρτα για την συμμετοχή του με έναν μικρό ρόλο στην καινούργια ανάγνωση του κλασικού «Μπεν Χουρ», αυτή τη φορά από τον Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ. Ο Γιώργος Καραμίχος, μιλώντας για αυτή του την εμπειρία, θυμάται τις μέρες πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής του. «Πέρασα από οντισιόν στο Λος Άντζελες για έναν ρόλο που κόπηκε από την τελική μορφή του σεναρίου, αλλά η παραγωγή επικοινώνησε μαζί μου για τον ρόλο ενός δούλου, τον οποίο και δέχτηκα». Αυτό που θα του μείνει ωστόσο περισσότερο από την όλη του εμπλοκή στο σχέδιο του «Μπεν Χουρ» είναι το γεγονός πως τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στα θρυλικά στούντιο της Τσινετσιτά, που πλέον ο ίδιος υπογραμμίζει πως βρίσκονται σε παρακμή «...μα και μόνο η αίσθηση πως γύριζα τη σκηνή εκεί όπου περπατούσε ο Φριτζ Λανγκ και η Μπριζιτ Μπαρντό στην "Περιφρόνηση" του Γκοντάρ ήταν αρκετό από μόνο του»!
Την σκηνοθεσία της νέας αυτής εκδοχής του «Μπεν Χουρ» ανέλαβε ο Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ (γνωστός από τους «Φύλακες της Νύχτας» και του «Wanted» με την Αντζελίνα Τζολί), ένας σκηνοθέτης που ο Καραμίχος τον θυμάται «ευγενικό και απαιτητικό, αφού το δικό του γύρισμα για μια σκηνή που διαρκεί 2 λεπτά απαιτούσε αρκετές πρόβες και χρειάστηκε 2 εβδομάδες για να γυριστεί». Ο Γιώργος Καραμίχος θα μοιραστεί τη μεγάλη οθόνη με τον Τζακ Χιουστον (που κρατάει τον ρόλο του Μπεν Χουρ, και τον θυμόμαστε από την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό «Broadwalk Empire» και στο οσκαρικό «Οδηγός Διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ). Στην ταινία που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από 8 Σεπτεμβρίου, συμπρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Ροντρίγκο Σαντόρο («300»).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ