Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να μην ξεθωριάζει το αγαπημένο μας μαύρο jean

Είναι το αγαπημένο κομμάτι κάθε Βεροιώτικης γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το μαύρο jean φοριέται παντού, πάει με όλα, ψηλοτάκουνα, flat, sneakers, σανδάλια, τα πάντα. Ανάλογα με την διάθεση και την ώρα. Για αυτό ακριβώς και είναι ίσως το πιό ευάλωτο σε φθορά ρούχο, μολονότι είναι φτιαγμένο από ιδιαίτερο και ανθεκτικό ύφασμα. Το προσέχεις αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις το πλύσιμο, το οποίο είναι ο βασικός παράγοντας αλλοίωσης του χρώματος. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτό, το ξεθώριασμα, δηλαδή να είναι το ζητούμενό σου, οπότε κανένα πρόβλημα. Άν όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχουν κάποια μυστικά προκειμένου να διατηρήσεις το χρώμα ζωντανό και, κυρίως, μαύρο. Εννοείται πρώτο και βασικό σημείο προστασίας είναι να μην το πλένεις συχνά. Το ιδανικό διάστημα να πλύνεις το μαύρο jean σου είναι αφού το φορέσεις 5 με 10 φορές, εκτός απροόπτου ατυχήματος!

1. Πλένουμε το jean από την εσωτερική πλευρά. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε το χρώμα και εξασφαλίζουμε βαθύτερο καθαρισμό της επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με το σώμα μας.

2. Χρησιμοποιούμε κρύο νερό. Είναι βασικό στοιχείο προκειμένου το jean να διατηρήσει το κλασικό μαύρο χρώμα του.

3. Ρυθμίστε το πλυντήριό σας στον απαλό κύκλο. Όσο πιό γρήγορες είναι οι στροφές τόσο πιό πιθανό είναι το ξεθώριασμα και η φθορά.

4. Μην πλένεται το jean σας με ρούχα διαφορετικού χρώματος και μην υπερφορτώνεται την πλύση.

5. Μην χρησιμοποιείται στεγνωστήριο.

Extra tip: Μουλιάζετε το jean σας, πάντα από την μέσα πλευρά, σε κρύο νερό με ένα φλυντζάνι λευκό ξύδι, για 15 με 30 λεπτά, ξεπλένετε και το απλώνετε. Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια μέθοδο και ως πρόπλυση και στην συνέχεια να το βάλετε στο πλυντήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ