Quantcast

http://picasion.com/

«Η μετακόμιση το φιλότιμο και οι ελλείψεις»

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση προέκυψε από ανάρτηση του διευθυντή Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Διονύση Διαμαντόπουλου και απαντήσεις του αντιδημάρχου Γιώργου Σοφιανίδη, αναφορικά με τη μετακόμιση του 16ου δημοτικού Βέροιας: «Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας μετακομίζει. Από ένα μισθωμένο, ανεπαρκές και παρωχημένο κτίριο
μεταφέρεται στον άνετο χώρο του πρώην "Φιλίππειου" Γυμνασίου. Τον Αύγουστο ο Δήμος διέθεσε τα μέσα και το προσωπικό για τη μεταφορά του εξοπλισμού στο νέο διδακτήριο. Από τότε, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του Σχολείου είναι εκεί. Κουβαλούν, τακτοποιούν, σφουγγαρίζουν... δίνοντας ένα μήνυμα υψηλής ευθύνης και προσφοράς απέναντι στο παιδί. Όμως, ο εθελοντισμός και το φιλότιμο δεν αρκούν για να είναι όλα έτοιμα, όταν μάλιστα ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνούν σ' αυτό και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.» Αυτή ήταν η αρχική ανάρτηση του κ. Διαμαντόπουλου που... άνοιξε την κουβέντα.

«Νομίζω κ. Διαμαντόπουλε ότι είστε άδικος. Όλο το καλοκαίρι είμαστε εκεί. Ούτε μια μέρα διακοπές. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Βγήκαν, βλέπετε, και οι Κασσάνδρες. Μην απαξιώνετε τη συμβολή κανενός. Είναι άδικο» απαντά άμεσα ο κ. Σοφιανίδης, υπογραμμίζοντας τις εργασίες που έγιναν. «Αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος που είναι κάθε μέρα εκεί. Και βέβαια η συμβολή των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι σημαντική και αναγκαία. Η κριτική είναι καλή, αλλά όταν είναι άδικη δημιουργεί ερωτηματικά!»σχολιάζει ο αντιδήμαρχος, για να απαντηθεί με τη σειρά του από τον κ. Διαμαντόπουλο:
«Αγαπητέ αντιδήμαρχε (και φίλε) πράγματι όλα όσα γράφεις έγιναν από τον Δήμο και με τη δική σου μάλιστα ουσιαστική συμβολή. Η κουβέντα όμως τώρα γίνεται γι' αυτά που μένει να γίνουν ακόμα (δεν είναι λίγα) και δεν μπορούν να τα κάνουν οι δάσκαλοι που εξαντλήθηκαν. Και ο χρόνος πιέζει. Πιστεύω να συμφωνείς κι από αύριο Δευτέρα να είναι τα συνεργεία εκεί...»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ