Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυλαία σήμερα για το θερινό «Σινεμά στο Πάρκο» (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αυλαία σήμερα για το θερινό σινεμά του Δήμου Βέροιας στο Πάρκο των Αγίων Αναργύρων, που διοργάνωσε η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας με την υποστήριξη του  Institut français de Thessalonique Officiel – Γαλλικoύ Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Το φετινό InArtCinema ήταν αφιερωμένο στο Γαλλικό σινεμά. Είναι εξαιρετική αυτή
η πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας και δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη κάθε καλοκαίρι. Ακόμα κι αν δεν είστε από αυτούς που παρακολούθησαν κάποια από τις πολύ καλές ταινίες που προβλήθηκαν φέτος, περνώντας κανείς  από το πεζοδρόμιο της ανοίξεως πεζός ή ακόμα και οδηγώντας, δεν μπορεί να μην χαρεί την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η υπαίθρια μεγάλη οθόνη στην πόλη. 

Ο κόσμος ήταν αρκετός φέτος και έχει ενδιαφέρον το πόσο ετερόκλητος ήταν. Όλες οι ηλικίες και τα στυλ απόλαυσαν την μαγεία του σινεμά. Συχνά θα δει κανείς και αναπηρικά αμαξίδια στο κοινό. Η προσβασιμότητα είναι επιπλέον δέλεαρ. 

Κάθε καλοκαίρι πλέον το παρκάκι των Αγίων Αναργύρων μεταμορφώνεται για λίγες μέρες. Η μυσταγωγία απλώνεται στο χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι περαστικοί κάνουν ησυχία.




 Ακόμα και τα σκυλιά θα έλεγε κανείς πως αντιλαμβάνονται την ατμόσφαιρα της στιγμής και απολαμβάνουν ήσυχα τη δροσιά του γκαζόν υπό το φως της μεγάλης οθόνης. 

Σήμερα Παρασκευή 05/08 τελευταία προβολή της σαιζόν η ταινία Mobile home. Ώρα προβολής 22.00
Μια πρωτότυπη ταινία road-movie με πρωταγωνιστές δύο τριαντάρηδες που δεν μετακινήθηκαν από τον τόπο τους.

Πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο. 7 βραβεία Μαγκρίτ (τα βελγικά βραβεία κινηματογράφου).

Υπόθεση: Ο Simon μένει άνεργος, χωρίζει με τη φίλη του στην πόλη και γυρίζει στο χωριό του κάπου στη βελγική επαρχία, όπου ζουν οι συνταξιούχοι γονείς του. Εκεί ξαναβρίσκει τον Julien, τον παιδικό του φίλο που ζει με τον πατέρα του. Ένα βράδυ, οι δυο τριαντάρηδες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο: να ταξιδέψουν στον κόσμο και να ζουν κάνοντας δουλειές του ποδαριού, χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Με τα χρήματα των γονιών του ο Simon αγοράζει ένα τροχόσπιτο, αλλά μια βλάβη τους καθηλώνει. Παρόλ΄ αυτά αποφασίζουν να «ξεκινήσουν» το ταξίδι χωρίς να κουνηθούν από τον τόπο τους.

Ο σκηνοθέτης Φρανσουά Πιρό κινηματογραφεί, με διεισδυτική ματιά, θέματα που τα γνωρίζει καλά και ο ίδιος μιας και είναι κοντά στην ηλικία των πρωταγωνιστών του. Χρησιμοποιεί το ιδιαίτερα πρωτότυπο εύρημα (ενός ταξιδιού που αναβάλλεται από μέρα σε μέρα), για να σκιαγραφήσει τους δύο νεαρούς χαρακτήρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια παρατεταμένη εφηβεία. Μια ταινία που προσεγγίζει με χιούμορ ένα σύγχρονο θέμα.

(Βέλγιο - Γαλλία, 2012)

Σκηνοθεσία Φρανσουά Πιρό

ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ