Quantcast

http://picasion.com/

Επίσκεψη Ουρσουζίδη - Αντωνίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος

Την Πέμπτη 25.8.2016, κλιμάκιο της Ν.Ε. του Σύριζα μαζί με τους βουλευτές Χρήστο Αντωνίου και Γιώργο Ουρσουζίδη επισκέφτηκαν το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας και συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, Παναγιώτα Ρακήμπεη και υπαλλήλους του τμήματος. Κατά τη συζήτηση - που πραγματοποιήθηκε σε
πνεύμα απόλυτης συνεργασίας και κατανόησης - ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και στον τρόπο αντιμετώπισης αυτών, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία κατά την εκπλήρωση του έργου της.

Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά για τα παρακάτω ζητήματα:

· «Τάφρος 66», οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν στοιχεία ελέγχου του βαθμού ρύπανσης της τάφρου, των πηγών ρύπανσης και της συχνότητας των ελέγχων. Διαπιστώνεται ότι μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πλήρους λειτουργίας των μονάδων τυποποίησης οπορωκηπευτικών, η κατάσταση του νερού της τάφρου είναι ικανοποιητική και δεν παρατηρούνται τα φαινόμενα ευτροφισμού και δυσοσμίας, όπως συνέβαινε επί σειρά ετών στο παρελθόν. Δηλώθηκε δε, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή καμπάνια χωρίς σημαντικά προβλήματα ρύπανσης της τάφρου.

·Στερεά απόβλητα βιομηχανιών, οι υπηρεσιακοίπαράγοντες δήλωσαν πως κάθε βιομηχανία οφείλει να προσκομίζει παραστατικά διάθεσης σε πιστοποιημένο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ωστόσο αναγνώρισαν, ότι υπάρχουν διάσπαρτοι ανεξέλεγκτοι χώροι διάθεσης στερεών αποβλήτων, που όταν εντοπίζονται επιβάλλονται βαριά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των χώρων και των χρηστών, ενώ άμεσα αποκαθίστανται με δαπάνη των παραβατών.

· Στερεά αστικά απόβλητα, οι τρεις δήμοι του νομού, Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, μεταφέρουν μέσω σταθμών μεταφόρτωσης τα στερεά απόβλητα σε ΧΥΤΑ, της Κοζάνης, Γιαννιτσών και Πέλλας αντιστοίχως, με σχετικά χαμηλό κόστος μεταφοράς και διάθεσης. Η διαλογή των ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων επιβάλλεται να επεκταθεί, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, αφού είναι περιβαλλοντικά ορθό να διατίθενται στους ΧΥΤΑ, όσο το δυνατόν λιγότερες ποσότητες απορριμμάτων.

·Τέλος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αναφέρθηκαν σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην άσκηση του έργου της, που αφορούν σε γραφειοκρατία και περιορισμένους πόρους, όμως παρά της αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν αρτιότερα. Δηλώθηκε δε, πως πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους μέσα για τις μετακινήσεις τους.

Η συζήτηση έκλεισε σε πνεύμα κατανόησης και διάθεσης για γόνιμη συνεργασία, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επιτευχθεί ο στόχος για την προστασία του κοινού τόπου, που μας κληροδοτήθηκε και μας φιλοξενεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ