Quantcast

http://picasion.com/

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στο 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Μετά από πρόσκληση των εκπροσώπων της Ιστορικής Πόλης του Ναυπλίου, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ταξίδεψε με 50μελή αποστολή και συμμετείχε στο 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων και το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδας στις 12 και 13 Αυγούστου στην παραλία Καραθώνας στο
Ναύπλιο. Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ραφαήλ Μπαρού ενθουσιάστηκε με τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν και ιδιαίτερα με το χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στην οποία πρότεινε «η άριστη συνεργασία» να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Την 1η μέρα η Ε.Λ.Β. κάνοντας θεαματική είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης με χορό και τραγούδι, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε χορούς του Πόντου με αποκορύφωμα τον πυρρίχιο χορό. 

Την 2η μέρα το τμήμα παραστάσεων παρουσίασε με επιτυχία το έθιμο του«Κλήδονα», χορούς και τραγούδια του Πόντου, ενώ μετά από παράκληση του Αντιδημάρχου χόρεψε για δεύτερη φορά τον πυρρίχιο χορό αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης.
Τις παραστάσεις του χορευτικού της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συνόδευσαν οι μουσικοί: Σωκράτης Μουρατίδης στη λύρα, Μιχάλης Τσανασίδης στο νταούλι, Σπύρος Θεοδωρίδης και Μαρία Δεμερτζίδου στο τραγούδι, ενώ την παρουσίαση έκαναν η Δέσποινα Φωστηροπούλου και η Δέσποινα Γερουλίδου.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής η αποστολή ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους της Επιδαύρου, των Μυκηνών και στο Παλαμήδι, ενώ με μονοήμερη εξόρμηση επισκέφθηκε και τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες.


Στην εκδήλωση αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα από τους διοργανωτές προς τους επικεφαλής των αποστολών των φιλοξενουμένων χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ η βραδιά έκλεισε με χορούς με την συμμετοχή του κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά για την παραμονή και τηφιλοξενία τον Δήμο Ναυπλίου,το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Μπαρού που φρόντισε να κάνει αξέχαστη τη διαμονή μας.


Όσον αφορά στην οργάνωση και τον συντονισμό του ταξιδιού θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον συντονιστή των τμημάτων της Λέσχης κ. Βασίλη Ασβεστά, στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Λ.Β. κ. Δημήτρη Τσιαβό, καθώς και στον αρχηγό της αποστολής και Α’ Αντιπρόεδρο της Ε.Λ.Β. κ. Αρχιμήδη Ιντζεβίδη, που με τις ενέργειές τους συνέβαλλαν στην επιτυχία του ταξιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ