Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημερίδα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε στη Βέροια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/9 στον πολυχώρο Ελιά, ημερίδα με θέμα «Γυναικεία επιχειρηματικότητα: ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης». Το συντονισμό της ημερίδας που διοργάνωσαν από κοινού ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και η Δομή Ισότητας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, είχαν οι κυρίες Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και Σμάρω Κοιλαλού... πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας και Στέλεχος Δομής Ισότητας αντίστοιχα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο οικονομικός επόπτης ΕΣΕΕ κ. Μανώλης Ψαρουδάκης και η εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κ. Αθηνά Παναγιώτου. 
Περίπου 160 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αριθμός τόσο ικανοποιητικός που οι διοργανωτές θεώρησαν την ημερίδα κατά κοινή ομολογία την πιο επιτυχημένη που διοργανώθηκε. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ακούστηκαν ενδιαφέροντα θέματα και τοποθετήσεις των ομιλητών και του κόσμου για την κρίση στις επιχειρήσεις, τους ρόλους της γυναίκας στην κοινωνία, τους ανδροκρατούμενους τομείς στην αγορά, ακόμα και την κακοποίηση των γυναικών. 

Το παρών, πέρα από γυναίκες πρώην και εν ενεργεία επιχειρηματίες, έδωσαν ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου, η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Στο κύριο μέρος της ημερίδας, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. 
Συγκεκριμένα:
Η κα Πάρθα Μπίσυλα, στέλεχος της Δομής Ισότητας, παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων του έργου «Ενίσχυση και υποστήριξη των γυναικών για την εμπορική επιχειρηματικότητα και τον εμπορικό συνδικαλισμό».
Η κα Γεωργία Αγγελιδάκη, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και Νομική σύμβουλος ΕΣΕΕ, ανέπτυξε το θέμα «Ο Δικηγόρος του Εμπόρου» και «Εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών».
Η κα Στέλλα Μπαλάση, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Α' αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμαλητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και μέλος του ΔΣ του Επιμηλητηρίου Χαλκιδικής, παρουσίασε το θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: ευκαιρίες και προοπτικές».
Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση της κας Έφης Τσαπαροπούλου, υπεύθυνης επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Βέροιας, όπου παράλληλα με την παρουσίαση του Κέντρου Συμβουλευτικής, αναφέρθηκε και στην κακοποίηση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο.
Τις τοποθετήσεις των ομιλητριών ακολούθησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, ενώ τιμήθηκαν και γυναίκες επιχειρηματίες της περιοχής.
















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ