Quantcast

http://picasion.com/

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανέτοιμο θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα, το 60% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος στην πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» που έγινε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόρασης». Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής εκλογών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η «Βεργίνα TV» αποκαλύπτει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε μια πρώτη πανελλαδική έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με την Άννα Τσίμου, το 29% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί το κόμμα που υποστηρίζει ανέτοιμο ν αναλάβει τα ηνία της χώρας... Ταυτόχρονα, πρώτο κόμμα κατά την εκτίμηση των ερωτηθέντων, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που τον χωρίζει ποσοστό 3,1% από τη ΝΔ. Εντύπωση προκαλεί η άνοδος του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα, αλλά και η πτώση των ποσοστών των ΑΝΕΛ που δεν καταφέρνουν να μπουν στη βουλή σε περίπτωση εκλογών. Ενδεικτικό της αναποφασιστικότητας των πολιτών σε περίπτωση που γίνουν εθνικές εκλογές, είναι το γεγονός του πολυκατακερματισμού των ποσοστών που μοιράζονται τα λεγόμενα μικρότερα κόμματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:


ΣΥΡΙΖΑ 28.3%

ΝΔ 25,2%

ΚΚΕ 5,5%

ΠΑΣΟΚ 4,7%

ΠΟΤΑΜΙ 4,5%


Χ.Α 4,3%

Κατάλληλος ο Δήμας αλλά θα πάμε σε εκλογές

Επίσης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρούν τον υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, μια «καλή επιλογή» (ποσοστό 49%), το 43% εκτιμά ότι δεν είναι πιθανό να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.

Η πανελλαδική έρευνα που για πρώτη φορά γίνεται λίγες μόνο ώρες μετά την προκήρυξη προεδρικής εκλογής και παρουσιάστηκε αποκλειστικά από τη «Βεργίνα Τηλεόραση», έδειξε πως ο Αντώνης Σαμαράς σε ποσοστό 46% μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμάται πως μπορεί να το κάνει σε ποσοστό 34% .

Σημαντική, σχεδόν δέκα μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ των δύο αρχηγών ως καταλληλότερου Πρωθυπουργού: Αντώνης Σαμαράς 38%, Αλέξης Τσίπρας 27%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ