Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οικογένεια Τερζή: Γεννημένη για το ποδόσφαιρο!

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Μια οικογένεια που έζησε, ζει και θα ζει για την στρογγυλή θεά. Είτε πρόκειται για τη θεά του ποδοσφαίρου, είτε ακόμη και του μπάσκετ! Γιώργος Τερζής, Άννα Τερζή, Απόστολος Τερζής, Βασίλης Τερζής, Γιώργος Τερζής και Νίκος Τζιμογιάννης. Όλοι αθλητές. Όλοι ερωτευμένοι με το ευ αγωνίζεσθαι, με τα αθλητικά δρώμενα και την αγωνιστικότητα, που σε ωθεί στο να αγωνίζεσαι και για τη ζωή... την καθημερινότητα.

Πρωτεργάτης της αθλητικής ζωής της οικογένειας, φυσικά ο κύριος Γιώργος Τερζής ο πρεσβύτερος. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Κιλκισιακό παίζοντας το 1969, συνέχισε στη μεγάλη κυπελλούχο ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης το 1970 με 14 συμμετοχές κι έκλεισε την καριέρα του στην ιστορική ομάδα της Βέροιας , φορώντας επί 8 συνεχόμενα έτη τη φανέλα με την κορώνα. 253 συμμετοχές (9 γκολ), από τις οποίες οι 91 ήταν στην Α' εθνική κατηγορία.

Αδαμάντινος χαρακτήρας με ήθος. Αποδείχθηκε και στην περιβόητη υπόθεση Μιμίδη. Ο τελευταίος είχε προσπαθήσει να τον πείσει να δεχθούν χρήματα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Γιώργος, ενημερώνει απευθείας τότε τον έφορο της Βέροιας Παπαχατζή και τον γενικό αρχηγό Στεργίου, με αποτέλεσμα μέσω μαγνητοφωνήσεων που εμπλεκόταν κι ο Τσουπλάκης της Καλαμαριάς, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ο Μιμίδης στον Εισαγγελέα.

Επόμενος της φαμίλιας, φυσικά ο Απόστολος Τερζής ( Τόλης). Ο δυναμικός αμυντικός, πρεσβύτερος γιος του Γιώργου, ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στις: Βέροια, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Νίκη Βόλου κι Εδεσσαϊκο. Από τις συμμετοχές του, οι 43 ήταν στη Superleague και επίσης είχε και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Τόλης συνεχίζει ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο, από τη θέση του προπονητή. Ως βοηθός προπονητή έκανε στον Άρη και ως 1ος προπονητής στα Λευκάδια Ημαθίας, στην Κ20 της Βέροιας, στην ανδρική ομάδα της Βέροιας, στη Σπάρτη και στην ανδρική ομάδα του Άρη. Φέτος, ο Θόδωρος Καρυπίδης, του εμπιστεύτηκε την Κ19 του Άρη, ενα δύσκολο στη διαχείριση ηλικιακό επίπεδο, δείχνοντάς του την εκτίμηση της δουλειάς του.

Ο έτερος υιός Τερζή ο Βασίλης, έπαιξε ποδόσφαιρο κι αυτός, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα και του αδερφού του. Κολχικός, Διαγόρας Ρόδου, Ορεστιάδα, Τρίκαλα και Αγροτικός Αστέρας, ήταν οι ομάδες που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μ'αυτό το σοβαρό και ταπεινό παιδί. Τα τελευταία χρόνια, ο Βασίλης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο των τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ, διατηρώντας αντίστοιχο κατάστημα στη Βέροια.

Γιώργος Τερζής junior. Εγγονός του πρεσβυτέρου Γιώργου και γιος του Τόλη. Αγαπημένο μου παιδί. Τον είχα και μαθητή στα σχολικά του χρόνια. Συνεργαστήκαμε και πέρυσι για 3-4 μήνες στη Νίκη Αγκαθιάς στη Γ' εθνική. Πρόκειται για ένα παιδί ορισμό της συμπάθειας. Δεν γίνεται να μην τον συμπαθήσεις. Εργατικός, τίμιος, ήσυχος κι άμεσος. ΑΕΠ Ποντίων, Βέροια Κ19 Superleague και Νίκη Αγκαθιάς στην οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου συνεχίζει και φέτος.

Νίκος Τζιμογιάννης... αδερφός του Γιώργου junior. Ο πολύπειρος αμυντικός και εξαιρετικός χαρακτήρας Νίκος, σε όσες ομάδες έπαιξε μόνο εύσημα πήρε κι έδωσε. 15 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος, 15 συμμετοχές στη Superleague... Και πολλές συμμετοχές στη Β'εθνική και Football league: ΠΑΟΝΕ, Βέροια επί 7ετία, Παναιγιάλειο, Καραϊσκάκη, Κισσαμικό, Πύδνα Κίτρους, Ρόδο, Νάουσα, Αλμωπό Αριδαίας, Εδεσσαϊκός και φέτος στη Νίκη Αγκαθιάς.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν κάποιοι, είναι πως στυλοβάτης αυτής της αθλητικής οικογένειας, είναι η κυρία Άννα Τερζή, η σύζυγος του αποθανόντα κυρίου Γιώργου. Υπήρξε αθλήτρια του μπάσκετ στα νεανικά της χρόνια, παίζοντας στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει κι ένα πολύ ωραίο τηλεοπτικό documentary που μπορείτε να αναζητήσετε , με συνέντευξη της Άννας στο παλατάκι, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Προσωπικά να ευχηθώ σε όλη την οικογένεια να έχει υγεία, ομόνοια, αγάπη και πάντα επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ