Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βέροιας

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βέροιας, με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προσφέρει μέρος των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Από την Τετάρτη 22 Απρίλη 2015 ζητήσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να συγκληθεί άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών, νοσοκομείων κλπ. Η Διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να δεχτεί παραπέμποντας το θέμα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις 27 Απρίλη. Στην συζήτηση του θέματος καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δηλώνει την αντίθεσή του και καταδικάζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρσή της και αποφασίζει να μην καταθέσει τα χρήματα, Είναι αναγκαίοι και κρίσιμοι πόροι που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φορολογίας, των ανταποδοτικών τελών κλπ και πρέπει να κατευθυνθούν στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών, και όχι στις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».

Η Δημοτική Αρχή με την ανοχή ή στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων-πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης-πήρε την απόφαση να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών σύμφωνα και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μπροστάρης στην στήριξη της απόφασης αυτής αναδείχτηκε η δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει και καταγγέλλει την προκλητική-αντιδραστική αυτή απόφαση και τονίζει:

1.Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για να ικανοποιήσει τους δανειστές αρπάζει τα αποθεματικά, χρήματα πληρωμένα από το υστέρημα, το αίμα του λαού. Αρπάζει πάλι μόνο από το λαό και αφήνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο που έχει και κατέχει. Αποδεικνύοντας και έτσι τον ταξικό χαρακτήρα και αυτής της συγκυβέρνησης.

2.Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η συγκυβέρνηση, ανάμεσα στα πολλά, εμφάνισε την αρπαγή αυτή ως πατριωτική πράξη. Είναι τουλάχιστον προκλητικό για το λαό να χαρακτηρίζουν πράξη πατριωτισμού μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θίγει τα λαϊκά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο να λένε κάτι τέτοιο, όταν μερικές μέρες πριν με απόφασή της η συγκυβέρνηση προχώρησε σε πληρωμή 500 εκατ. ευρώ στην αμερικάνικη «Lockheed Martin» για επισκευή αεροσκαφών και όταν η ίδια κυβέρνηση με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3.Πατριωτισμός και λαϊκή ευθύνη, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να είναι η αρπαγή των διαθέσιμων, για να υλοποιηθεί μια συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την πληρωμή του χρέους - ενός χρέους που στο ελάχιστο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός. Για το χρέος, και κατ΄ απαίτηση της τρόικα, ήρθε αυτή η 2η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

4. Η εφαρμογή της σημαίνει μεγαλύτερη περικοπή κοινωνικών δαπανών, ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Για παράδειγμα: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία δεν θα μπορούν να πληρωθούν και ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δήμοι και Περιφέρειες δεν θα μπορούν να πληρώσουν εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να επιβάλουν ή να αυξήσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να αυξήσουν τη φορολογία που ήδη επιβάλλεται, να παραδώσουν υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, την καθαριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες, αφού δε θα μπορούν να πληρώσουν προσωπικό και να κάνουν συντήρηση των μηχανημάτων. Θα διακοπεί η όποια παροχή σε υπηρεσίες - ακόμα κι αν ήταν υποτυπώδεις - Πρόνοιας, Αθλητισμού, Πολιτισμού προς ένα μεγάλο τμήμα του λαού.

4. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να διεκδικήσουν να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των Οργανισμών Τοπικής Διοίκησης(δήμων και περιφερειών), των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».
Βέροια, 30 Απρίλη 2015

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ