http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρώματα και νήματα «ζωντανεύουν» στο Λύκειο Ελληνίδων


Με χρώματα, νήματα και δημιουργική διάθεση γεμίζουν τα πρωινά της Πέμπτης στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, όπου λειτουργεί το νεοσύστατο τμήμα υφαντικής σε τελάρο. Μια τέχνη που συνδέεται με την παράδοση βρίσκει τη θέση της στις δραστηριότητες του συλλόγου, προσφέροντας χώρο στην έμπνευση και την προσωπική έκφραση.

Όπως αναφέρει το Λύκειο σε ανάρτησή του, τα μαθήματα περιλαμβάνουν την προετοιμασία των στημονιών, το απαραίτητο πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η ύφανση. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν την απλή ύφανση με ένα ή περισσότερα χρώματα και εξοικειώνονται με τη δημιουργία σχεδίων μέσα από τις χρωματικές εναλλαγές.

Ιδιαίτερη θέση στη μαθησιακή διαδικασία έχει η σύνδεση των διαφορετικών χρωμάτων μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζονται διακοσμητικά σχέδια. Έτσι, κάθε συνδυασμός νημάτων μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, μετατρέποντας τις βασικές τεχνικές σε αφετηρία για νέους πειραματισμούς.

Με το νέο αυτό τμήμα, το Λύκειο Ελληνίδων προσθέτει ακόμη μία δημιουργική δραστηριότητα στο πρόγραμμά του, φέρνοντας την υφαντική στο επίκεντρο της πρωινής συνάντησης της Πέμπτης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ