http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγαπάς τα φίδια; Έφυγες για... Νάουσα!

Ενημερωτική και διαδραστική ημερίδα για τα φίδια της Νάουσας οργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του δήμου, τη Δευτέρα 19 Oκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στο «Χρ. Λαναράς», αίθουσα «Βέτλανς».

Η πρωτοβουλία απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις αρμόδιες υπηρεσίες, στους τοπικούς φορείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Στόχος είναι η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την παρουσία των φιδιών στο φυσικό περιβάλλον και την καθημερινότητά μας, καθώς και η καλλιέργεια μιας ψύχραιμης και υπεύθυνης στάσης σε περίπτωση συνάντησης μαζί τους.

Μέσα από την επιστημονική ενημέρωση θα επιχειρηθεί η αποσαφήνιση διαδεδομένων μύθων και λανθασμένων αντιλήψεων γύρω από τα φίδια, που συχνά προκαλούν αδικαιολόγητο φόβο και οδηγούν σε ακατάλληλες αντιδράσεις. Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος τους στο οικοσύστημα και η ανάγκη προστασίας της τοπικής πανίδας.


Βασικό μέρος της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση των ενδεδειγμένων τρόπων πρόληψης και ασφαλούς αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ψύχραιμη διαχείριση μιας συνάντησης με φίδι, στην αποφυγή επικίνδυνων ενεργειών και στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η σωστή ενημέρωση συμβάλλει στην προστασία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.

Η διαδραστική μορφή της εκδήλωσης θα δώσει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν απορίες και να συζητήσουν πρακτικά παραδείγματα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορούν να ενημερωθούν για τους κατάλληλους τρόπους αντίδρασης σε περιστατικά που ενδέχεται να προκύψουν στην καθημερινότητά τους.


Επιπλέον, στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική παρουσίαση ζωντανού φιδιού, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Η παρουσίαση θα προσφέρει τη δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης του θέματος, υποστηρίζοντας τον ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η αντιδημαρχία Παιδείας, με αρμόδια αντιδήμαρχο τη Χριστίνα Ράλλη, επιδιώκει να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να αναδείξει την αξία της γνώσης ως βασικού εργαλείου πρόληψης. Η κατανόηση της τοπικής ερπετοπανίδας και η ενημέρωση για την ασφαλή διαχείριση πιθανών περιστατικών συμβάλλουν στον περιορισμό του φόβου και στη διαμόρφωση υπεύθυνης στάσης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ