Αναστάτωση και αυξημένη προσοχή έχει προκαλέσει η εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή των αντλιοστασίων άρδευσης της Μελίκης.
Η παρουσία του άγριου ζώου στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, καθώς πρόκειται για σημείο όπου καθημερινά κινούνται κάτοικοι και αγρότες για τις ανάγκες των εργασιών τους.
Οι πολίτες που θα βρεθούν στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν ή να απομακρύνουν την αρκούδα. Παράλληλα, συνιστάται να μην την ταΐζουν ή να προσπαθούν να τη φωτογραφίσουν από κοντινή απόσταση.
Σε περίπτωση συνάντησης με το ζώο, οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, να κρατήσουν ασφαλή απόσταση και να απομακρυνθούν αργά, χωρίς να τρέξουν. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες, όταν η κίνηση στην περιοχή είναι περιορισμένη.
Παράλληλα, ζητείται να μην παραμένουν τρόφιμα ή άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ζώο.
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να παρακολουθείται η κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των δημοτών.
Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν ψυχραιμία, αλλά και αυξημένη υπευθυνότητα από όλους. Σε περίπτωση νέας εμφάνισης της αρκούδας, οι πολίτες καλούνται να μην την προσεγγίσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 5:00 μ.μ., στον
-
To άτυχο θύμα βρέθηκε κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες, με το οδόστρωμα να έχει γεμίσει με αίματα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών η Ειρήνη Χολέβα. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 12:00 μ.μ., στον Ιερό
-
Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες - Χρήσιμες οδηγίες Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση αρκούδας έξω από το χωριό Μέση του
-
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σελίου, ενημερώνει τους κατοίκους σχετικά με την παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων που κινήθηκαν νωρίτερα μέσα
-
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2026 στην οδό Θεσσαλονίκης στα φανάρια της Κύπρου,
-
«Αν αυτοί οι άνδρες ήταν συνάδελφοί μου, θα ήμουν πολύ περήφανος»
-
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2026 στην Αλεξάνδρεια το
-
Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στα Ριζώματα καθώς αναζητείται ένας ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού. Πρόκειται για





Σόκ γιατί;; Επειδή υπάρχουν και άλλα ζώα ;;; ( Το πιασες Βεροιώτη ; )
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα... όπλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Παράλληλα, ζητείται να μην παραμένουν τρόφιμα ή άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ζώο." σε ουτοπιες ζειτε?παντού γυρω φρουτα και καλλιέργειες εχει. λυπαμαι για τους οικολογους των διαμερισματων. αν δεν μπορει να γινει περιορισμος τυπου αρκτουρος και μαζικες στειρωσεις που ειναι ακριβες. η μονη λυση ειναι τα οπλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρια σχολια για την την Μελικη....!!Αν το άρθρο μιλουσε για το Σελι θα ειχε τριακόσια σχολια από κάτω...!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωτάς την αρκούδα αν αντέχει στο... Σέλι;;;!!!
ΔιαγραφήΣτοχος ειναι η κτηνοτροφια και οτι βρει για τροφη. Ηλεκτρικα φραγματα περιμετρικα στα κτηματα τους να στησουν.
ΑπάντησηΔιαγραφή