http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άγνωστοι μαυροφορεμένοι με κουκούλες βανδάλισαν δημοτικά κιόσκια στο Σέλι

Φαρσαρώτος: «Δυστυχώς, κάθε χρόνο τα ίδια»

Στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στα δημοτικά κιόσκια του Σελίου κατά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου προχώρησε η Κοινότητα Σελίου, μετά από περιστατικά βανδαλισμού που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους του χωριού.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στις εγκαταστάσεις των δημοτικών κιοσκιών. Καλώδια και φωτοσωλήνες ξηλώθηκαν, φωτιστικά έσπασαν ή αφαιρέθηκαν, ενώ καταστράφηκαν πολύπριζα και άλλα στοιχεία του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.


Η εικόνα που αντίκρισαν κάτοικοι και άνθρωποι της Κοινότητας μετά το πέρασμα των δραστών ήταν αποκαρδιωτική, καθώς εξοπλισμός και καλώδια είχαν αποκολληθεί και πεταχτεί στο έδαφος.


Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν γίνει αντιληπτές ομάδες νεαρών, ντυμένων στα μαύρα και με κουκούλες, να προκαλούν φθορές στα κιόσκια. Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν μαρτυρίες κατοίκων και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, επίσημη ταυτοποίηση των ατόμων που προκάλεσαν τις ζημιές.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελίου, Γιώργος Φαρσαρώτος, σχολιάζοντας την κατάσταση, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την επανάληψη ανάλογων περιστατικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, κάθε χρόνο τα ίδια...».

Η Κοινότητα κινήθηκε άμεσα προκειμένου οι ζημιές να αποκατασταθούν. Επιστρατεύτηκε εκτάκτως ιδιώτης ηλεκτρολόγος, ο οποίος μετέβη στο Σέλι και πραγματοποίησε τις απαραίτητες εργασίες για την επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την επαναφορά των κιοσκιών σε ασφαλή και λειτουργική κατάσταση.


Μετά τα κιόσκια, σειρά στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια

Οι παρεμβάσεις της Κοινότητας, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Σειρά πήραν τα πεζοδρόμια του χωριού, σε σημεία των οποίων έχουν αποκολληθεί και καταστραφεί πλάκες.

Σύμφωνα με την Κοινότητα, σημαντικό μέρος των φθορών συνδέεται με το παράνομο παρκάρισμα οχημάτων επάνω στα πεζοδρόμια, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης επισκεψιμότητας, όταν το Σέλι κατακλύζεται από κατοίκους και επισκέπτες.

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, όταν στο χωριό φτάνουν χιλιάδες επισκέπτες και η πίεση για θέσεις στάθμευσης αυξάνεται σημαντικά.

3 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Βέροιας δεν έχει ηλεκτρολόγους και ...επιστρατεύτηκε ιδιώτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει αλλά θα ερχόταν του χρόνου! Το θέμα είναι πόσο.... γαϊδούρια είναι αυτοί που τα ρημάζουν!!

      Διαγραφή
  2. Είναι από καλές οικογένειες,είναι τα γνωστά καλοπαιδα, ντροπή για τους γονείς, απορία έχω κανένας δεν τους είδε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ