Πρόκειται για μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, το οποίο βιντεοσκόπησε τα δύο μικρά αρκουδάκια μέσα από το αυτοκίνητό του. Τα μικρά είχαν κρυφτεί μέσα στις φυλλωσιές, δίπλα στον δρόμο. Παρέμειναν εκεί για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εμφανίστηκαν, για να τρυπώσουν το ένα πίσω από το άλλο μέσα στο δάσος, ακολουθώντας, όπως όλα δείχνουν, τη μητέρα τους, η οποία είχε περάσει νωρίτερα από το σημείο.
Η Μικρή Σάντα βρίσκεται στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Βερμίου, που καταλήγουν στον Αλιάκμονα, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Ο οικισμός πήρε το όνομά του από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και κατάγονταν από τη Σάντα του Εύξεινου Πόντου. Σε παλαιότερες εποχές, στην ίδια θέση βρισκόταν το Βερμόδιο, από το οποίο διερχόταν η Εγνατία Οδός. Αργότερα ο οικισμός ονομαζόταν Άγιος Ιωάννης ή Τσερκόβιανη, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, ενώ από την 1η Νοεμβρίου 1926 έλαβε τη σημερινή του ονομασία. Το χωριό φημίζεται για την εντυπωσιακή θέα προς τα Πιέρια Όρη και την κοιλάδα του Αλιάκμονα. Απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Βέροια, 68 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και 94 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, η Μικρή Σάντα αριθμούσε 11 μόνιμους κατοίκους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.