Σε ελεγχόμενη έκρηξη τριών γιγαντιαίων καδοφόρων εκσκαφέων προχώρησε η ΔΕΗ στο ορυχείο Μαυροπηγής Κοζάνης, στο πλαίσιο της απόσυρσης παλαιού εξοπλισμού που δεν χρησιμοποιείται πλέον στις εξορυκτικές δραστηριότητες.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο, κατόπιν εντολής της ΔΕΗ, τοποθέτησε εκρηκτικά στα μηχανήματα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι τρεις καδοφόροι εσκαφείς, μήκους περίπου 100 μέτρων, ύψους 50 μέτρων και βάρους άνω των 150 τόνων ο καθένας, κατέρρευσαν, με ελεγχόμενο τρόπο.
Ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ, Αντώνης Νίκου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «πρόκειται για εξοπλισμό που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες της λιγνιτικής δραστηριότητας». Η χρήση εκρηκτικών κρίθηκε απαραίτητη ώστε τα συνεργεία που θα αναλάβουν την κοπή και απομάκρυνση των μεταλλικών τμημάτων να μπορούν να εργαστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο έδαφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες ενεργειες και σε άλλους καδοφόρους εκσκαφείς που έχουν αποσυρθεί από την παραγωγική διαδικασία». Τα μεταλλικά υλικά που θα προκύψουν από την αποξήλωση των μηχανημάτων θα διατεθούν προς πώληση ως σκραπ.
Δείτε το video από το kozan.gr:




Τρωει τις σαρκες η χωρα, βιαζονται να διωξουν καθε ιχνος απο τον λιγνιτη.ουραγοι σε ολα πρωτοι στην πρασινη χλεπα αλλα παρολα ταυτα καιμε αεριο παρα διπλα. Παρανοιαλαντ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσχατη προδοσία θα ελεγε καποιος
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί τόση βιασύνη να καταστρέψουν τον εξοπλισμό της ΔΕΗ; Τι φοβούνται, μην τυχόν αλλάξουν τα δεδομένα και κάποιοι που επένδυσαν στη βίαιη απολιγνιτοποίηση χάσουν τα κέρδη τους; Για πέντε επιχειρηματίες που ήθελαν να κλείσουν τα εργοστάσια στην Κοζάνη θα είναι για πάντα εξαρτώμενος ο ελληνικός λαός; Ακόμα και η Γερμανία, σε περίοδο κρίσης, στον λιγνίτη στρέφεται για να δώσει φθηνό ρεύμα στον γερμανικό λαό. Αλλά η δική μας κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεγαλοκαρχαρίες φίλους της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλητεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον εχουν τελεγμενο σε μια κολλα χαρτι τον μητσοτακη τα ντοπια και γερμανικα συμφεροντα και εκτελει διαταγες.
ΑπάντησηΔιαγραφή