Έπεσαν πρόστιμα στην Κ. Μακεδονία για μη χρήση κράνους σε οδηγούς δικύκλων και πατινιών
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δικύκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).
Από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026 έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 724 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις.
Ειδικότερα, οι παραβάσεις αφορούσαν:
• 14 σε οδηγούς δικύκλων και
• 9 σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.
Υπενθυμίζεται ότι με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:
• 350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον οδηγό δικύκλων. Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη.
• 350 ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
• 30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.
Σκοπός της εκστρατείας δεν είναι η βεβαίωση ή η είσπραξη προστίμων, αλλά η καθολική αποδοχή της υποχρέωσης των οδηγών και επιβατών να φορούν πιστοποιημένο κράνος, ως βασικό μέσο προφύλαξης της ζωής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι, αλλά και δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο την προστασία της ίδιας της ζωής.
Φοράω το κράνος! Προστατεύω τη ζωή!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 χρονών η Ελένη Βαφείδου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 2.30 μ.μ. στον Ιερό
-
Άλλο ένα εμπόδιο για την είσοδο και την έξοδο της Βέροιας - Με τέτοια τιμή, αρκετοί θα επιλέξουν να πηγαίνουν από Μακροχώρι
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Γιώργος Αταλασίδης. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 και ώρα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Βασίλης Λάσκαρης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μ.μ., στον
-
Τι ήταν αυτό που χάλασε τη συμφωνία τελευταία στιγμή; Ένας Βεροιώτης βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Dragons στο επεισόδιο
-
Οι πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης Ο Δήμος Βέροιας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε μια
-
Θλίψη προκαλεί στα Ριζώματα Ημαθίας η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Δεγνέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Η απώλειά
-
Menu με την υπογραφή του chef Ηλία Σκουλά Με δυναμικό ξεκίνημα, εντυπωσιακό χώρο και την υπογραφή του
-
Ανακοινώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση, τα νέα μέλη της
-
Απεργιακή συγκέντρωση, πορεία και κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Απεργιακή κινητοποίηση στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής





Φορανε κρανος με λυμενο το λουρι. Αργα το βραδυ δεν φορανε οταν πανε σε παρκα. Και υπαρχουν καποιοι που κινουνται χωρις πινακιδες με μηχανες 125 κυβικων οπου οι εξατμισεις τους κανουν θορυβο. Κινουνται και στην Αλεξανδρεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Ι. Χ αυτοκινητα που τα απογευματα στη Βεροια παρκαρουν κατα το λαικο λεγομενο οπου γουσταρουν, πανω στα πεζοδρομια, μστις γωνιες κπλ δεν τα ενοχλει η τροχαια, στα πατινια των πετσιρικαδων βγαζει τα αποθεμενα της, αλλα βεβαια και οι αστυνομικοι δουλευουν μονο μια βαρδια, μονο τα νοσοκομεια τελικα εμεινα με πληρες ωραριο επι 24ρου βασης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσοι ποδηλατες κινουνται βραδυ η νωρις το πρωι υποχρεωτικο ειναι να φορανε φωσφοριζε γικελο.
ΑπάντησηΔιαγραφή