http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πυραυλοκίνητη ΑΕΚ, η καρδιά του πρωταθλητή και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ

Γράφει ο «Κατάσκοπος»

Την ΑΕΚ, όλοι μας στην αρχή της χρονιάς, την είχαμε για τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια διαλυμένη ομάδα που πέρσι στα πλέι-οφ έκανε το μηδέν στα έξι. Ο Ηλιόπουλος πήρε έναν σπουδαίο και σοβαρό προπονητή (πανέξυπνος Σέρβος που ξέρει να είναι κυρίαρχος στα αποδυτήρια - εκεί που έδιωξε τον βοηθό του, επειδή πήγε να δει ματς του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ήταν η κίνηση - ματ που τον έκανε ηγέτη στα μάτια των ποδοσφαιριστών του!). 

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, έβαλε το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη και πήρε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έδιωξε παίκτες που δεν μπορούσαν άλλο να προσφέρουν (Τζούμπερ, Γιόνσον, Σιμάνσκι) και έφτασε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι στην κορυφή. Αγόρασε Βάργκας, Γιόβιτς, Μάριν, Ρέλβας και ανέστησε τον Κοϊτά που ο Αλμέιδα τον είχε για να σκουπίζει τον πάγκο.

Όχι, δεν το περίμενα πως η ΑΕΚ θα έφτανε τόσο ψηλά, ειδικά με έναν πρόεδρο που είναι μόλις 1,5 χρόνο στο ποδόσφαιρο. Μπράβο στην Ένωση και συγχαρητήρια για την πορεία της. Διαθέτει αυτήν την στιγμή, το κορυφαίο δίδυμο στα χαφ. Μάριν και Πινέδα είναι οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος. Βρίσκονται με κλειστά μάτια και καταπίνουν χιλιόμετρα.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ απέδειξε γιατί θεωρείται αυτήν την στιγμή η κορυφαία ομάδα της Super League. Τον κατάπιε τον Λουτσέσκου! Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρίτη πάσα. Το σκορ αδικεί την Ένωση. Θα έπρεπε το κοντέρ να σταματήσει στο 5-0. Που πάτε μωρέ με τον Γερο-Λόβρεν; Αυτός από τις 5 μπαλιές, τις 6 τις κάνει λάθος.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» για μια ακόμη φορά, πλήρωσε τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό του. Ο Πρόεδρος είναι απών, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει σπίθα στον σύλλογο. Σε αντίθεση με τους οπαδούς που βράζει το αίμα τους. Αν δεν επιστρέψει ο Ιβάν στην Τούμπα (όχι επικοινωνιακά με ελικόπτερα, αλλά με ουσία) και δεν γίνει ο 12ος παίκτης της ομάδας, προκοπή δεν βλέπω. 

Μπορεί να πάρει το κύπελλο και να σωθεί η χρονιά, αλλά 15 χρόνια χωρίς Champions League είναι πάρα πολλά. Το όνειρο για σεντόνι στην Τούμπα έγινε εφιάλτης και ευθύνεται αποκλειστικά το Ροστόφ. Δεν γίνεται να δίνεις 12 εκατομμύρια για ένα παίκτη και να είσαι γυμνός σε άλλες πέντε θέσεις. Δεν γίνεται να θέλεις πρωτάθλημα και να παίρνεις τον 4ο φορ του Παναθηναϊκού και μάλιστα ελεύθερο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα με τους τραυματισμούς. Κάποιοι φταίνε! 

Και τρομερή εσωστρέφεια αυτή η ομάδα. Ο Ντεσπότοφ μετά την γκάφα του στο Βόλο, ξαφνικά στο επόμενο ματς έμεινε εκτός, λόγω ενοχλήσεων στην μέση και δια μαγείας, μετά από 7 μέρες ανακοινώνεται πως θα χάσει ολόκληρη την χρονιά από μια επέμβαση που θα κάνει σ' ένα δάχτυλο του ποδιού. Εντάξει, όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Ο λαός του ΠΑΟΚ θέλει αλήθειες, αρκετά έχει μαυρίσει η ψυχή του με νεκρούς και δολοφονίες.

Και κάτι ακόμα. Μην υποτιμάται την καρδιά του πρωταθλητή. Με το διπλό του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, όλα είναι πιθανά. Αν ο Θρύλος περάσει από την Τούμπα, τότε θεωρώ πως τα επόμενα δύο εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης, θα τα πάρει με φόρα. Μετά θα παίξει τα ρέστα του μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ θα θέλει νίκη ή ισοπαλία για να πάρει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός μόνο νίκη. Υπέροχο ματς που θα τρελάνει όλο το φίλαθλο κοινό. Μακάρι να πάει έτσι το έργο και να δούμε έναν τελικό πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ