http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια υποδέχτηκε ξανά με επιτυχία το φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού»

Το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια μια ξεχωριστή λογοτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική φανταστική λογοτεχνία. Πρόκειται για το φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού», το οποίο διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στον πολυχώρο Sala της Ελιάς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκαν τέσσερα έργα σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων. Παρουσιάστηκαν «Η μέδουσα και ο ψίθυρος των γοργόνων» της Βούλας Κοτσάλου, «6 νέα κουάρκ και 6 λεπτόνια» της Μαρκέλλας Πάρη, «15 γυναίκες, 13 ιστορίες» του Γεώργιου Παλαιστή και «Αποστάτες» του Θωμά Μοσχόπουλου.

Οι συγγραφείς μίλησαν για τη θεματολογία και τη δημιουργική διαδικασία των έργων τους, ενώ απάντησαν και σε ερωτήσεις του κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση. Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν έντονο, με τον διάλογο μεταξύ δημιουργών και κοινού να δίνει ζωντάνια στη συζήτηση γύρω από τη φανταστική λογοτεχνία.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε υπογραφή βιβλίων από τους συγγραφείς, ενώ στον χώρο λειτουργούσε και έκθεση βιβλίου όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν και να προμηθευτούν τα έργα που παρουσιάστηκαν.

Το φεστιβάλ «Όψεις του Φανταστικού» στη Βέροια αναδεικνύεται σε μια μικρή γιορτή του βιβλίου και της λογοτεχνικής δημιουργίας, συμβάλλοντας στην προβολή της ελληνικής φανταστικής λογοτεχνίας και τείνοντας να καθιερωθεί ως ένας σταθερός πολιτιστικός θεσμός για την πόλη.

Δείτε φωτογραφίες του veriotis.gr:



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ