Την ευκαιρία να εκπαιδεύσει Αστυνόμους Α' στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύει στο Πανόραμα είχε η Παρασκευή Αγγέλη. Η γνωστή ψυχολόγος αναφέρθηκε στο βιωματικό σεμινάριο ψυχολογικής υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου μίλησε για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, ενσυναίσθησης και επαγγελματικής στάσης, ώστε οι Αστυνομικοί να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική, ασφαλή και υποστηρικτική παρουσία στα θύματα από την πρώτη στιγμή επαφής.
Παράλληλα οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα θύμα μετά από τραυματική εμπειρία, ενισχύοντας την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται με ευαισθησία και σεβασμό. Η ενεργός συμμετοχή, το γνήσιο ενδιαφέρον και οι εύστοχες παρεμβάσεις των σπουδαστών ανέδειξαν τη σημασία της εν λόγω εκπαίδευσης στα σώματα πρώτης γραμμής!
Στο περιθώριο του σεμιναρίου, η κ. Αγγελή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με την Αστυνομική Διευθύντρια, κ. Σοφία Γαϊτανίδου. Μια μοναδική εμπειρία που επιβεβαίωσε τη σπουδαιότητα συνεργασίας Αστυνομίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για ουσιαστική στήριξη των θυμάτων βίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.