http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλάζει όψη το Ρολόι: Τέλος στο κυκλοφοριακό «έμφραγμα» - Μπαίνουν δύο κυκλικοί κόμβοι!

Στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση της ροής των οχημάτων θα συμβάλλει η κατασκευή δύο Κυκλικών Κόμβων στο ύψος της Πλατείας Ωρολογίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως, Βερόης, Μπότσαρη και Μαυρομιχάλη.

Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών του, ξεκινά τη σχεδίαση μελέτη και υλοποίηση κυκλικών κόμβων στην περιοχή της πλατείας Ωρολογίου. Η δημιουργία κυκλικών κόμβων σε αστικό περιβάλλον αποτελεί μία σύγχρονη και αποτελεσματική παρέμβαση που βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια τη ροή της κυκλοφορίας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι κόμβοι που σχεδιάζονται έχουν σκοπό να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών στη συμβολή των παραπάνω οδών. Θα συνδυαστούν με τις απαραίτητες διαμορφώσεις των πεζοδρομίων εκατέρωθεν των οδών αλλά και τμήματος της Πλατείας Ωρολογίου, κατόπιν βέβαια της απαραίτητης τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου που απαιτείται.

Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη του τους κυκλοφορικούς φόρτους της ευρύτερης περιοχής αλλά όλους του τύπους των οχημάτων που επιτρέπεται να διέρχονται (επιβατικά , αστικά - τουριστικά λεωφορεία κλπ). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφαλή διέλευση των πεζών με τη χρήση σύγχρονου τύπου διαβάσεων.

Κατά συνέπεια, ο κυκλοφοριακός συνωστισμός οχημάτων που παρατηρείται σε ένα κομβικό σημείο της Βέροιας, το οποίο ενώνει την Πλατεία Ωρολογίου με τις περιοχές Τσερμένι, Παπάκια, Γέφυρα Μπαρμπούτας και την κεντρική κάθετη οδό Μητροπόλεως, αναμένεται να περιοριστεί, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων.

«Η Δημοτική Αρχή επενδύει σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αναδιαμόρφωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αντιμετωπίζονται οι ανάγκες αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας στους κοινόχρηστους χώρους και σε κομβικά σημεία του κέντρου της Βέροιας» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.




48 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Πόσα χρόνια τους πήρε να καταλάβουν ότι το χρειάζεται το σημείο!!! Άλλες πόλεις έχουν κόμβους χρόνια τώρα στα κεντρικότερα σημεία Λάρισα Γιάννενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ένα τέλος στο μπάχαλο που γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Μπράβο στον Δήμο για το έργο και ευελπιστώ σέ γρήγορη κατασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γουστάρω ρε φίλε!!! Μπράβο σε σένα. Που τους τα χώνεις και μετά τους λες και μπράβο. Να σηκωθούν να φύγουν. Τότε να τους πεις πολλά μπραβο

      Διαγραφή
  3. Εξοργιστικό και ταπεινωτικό για τους πολίτες,
    να έχουν οι πολίτικοι στο νου τους νύχτα μέρα ενα πράγμα
    και οχι την υπηρεσία προς τον πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάλτε και ένα μπροστά απ' το Μακεδονία (αρχή Πιερίων), μήπως και οι 8/10 θυμηθούν να βγάλουν φλας ερχόμενοι από Ανοίξεως προς Θωμαΐδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι άνθρωποι είναι ανίδεοι.. άντε να κλείσετε καμιά λακούβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Super !!!!!! και σε ένα κόμβο να βάλουμε και ένα ρολόι , Γιατί όχι και ηλιακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τα φορτηγά πως θα στρίβουν ρε τζιμανια που θα διπλοπαρκάρουν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωταπριλιάτικα αστεία από τον Ιανουάριο; Λίγο νωρίς δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα φορτηγά εκτός κέντρου,και κάποια στιγμή πεζοδρόμηση μόνο για πεζούς όλη η Μητροπόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη λυση, να τρώμε τα νυχια μας μετά οταν πειναμε , να σκουπίζουμε τον κ@λαρίκο μας με πλατανοφυλλα και αν αρρωστήσει βρε αδερφέ κανεις ,αντί φαρμακου γύφτικο ματζουνι. Τι ακουμε παναγια μου

      Διαγραφή
  10. Βαλτε καλυτερα φαναρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι χειροτερο. μάλλον η παλιότερη μορφη των δρομων θα ηταν καλυτερη.

      Διαγραφή
  11. Το μποτιλιάρισμα επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος της πλατείας Ωρολογίου, δε δημιουργείται απαραίτητα από τα πολλά αυτοκίνητα, αλλά και από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ανεβαίνοντας την οδό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να διευκολυνθούν τόσο τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν προς την Μπότσαρη ή το Βήμα όσο και αυτά που στρίβουν δεξιά, κάποιοι έξυπνοι καταλαμβάνουν το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας παρκάροντας τα αυτοκίνητά τους - άλλος/η για να πάρει το φαγητό του από το εστιατόριο, άλλος για να πάει στο προποτζίδικο, άλλος/η για καφέ και άλλος/η για οτιδήποτε άλλο - με αποτέλεσμα να υπάρχει στην ουσία μόνο μια λωρίδα να εξυπηρετήσει τον όγκο των αυτοκινήτων, ειδικά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Μήπως να φρόντιζε η Τροχαία ή η Δημοτική Αστυνομία να δίνει και καμιά κλήση σε όλους αυτούς που, είτε φτιάξουν κυκλικούς κόμβους είτε όχι, θα κάνουν τα ίδια και θα ταλαιπωρούν τον κοσμάκη που πηγαίνει ή γυρίζει από τη δουλειά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μην κάνουμε μισές δουλειές, να ορίσουμε και τις ημέρες για την κίνηση των οχημάτων (μονά - ζυγά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα βοηθήσουν σε αυτήν την περιοχή.Ισως και να γίνει ακόμη χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάντε πάρκινγκ στο κέντρο! Εκατοντάδες (να μην πω χιλιάδες) ταλαιπωρούμαστε για πάνω από 40 λεπτά κάθε φορά για να βρούμε θέση, καθημερινή ή αργία, βράδυ ή πρωί ή απόγευμα, με ανοικτή ή κλειστή την αγορά! Πάρκινγκ ΧΘΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να γίνει πάρκινγκ η στάθμευση να είναι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου. Όπως γίνεται και στην Θεσσαλονίκη. Δεν γίνεται να σπαταλάμε μια ώρα για να παρκάρουμε στο σπίτι μας...

      Διαγραφή
    2. Η Κοζάνη, έχει πάνω από δέκα χρόνια πάρκινγκ για τους μόνιμους κατοίκους κέντρου.. και όλες οι μεγάλες και μικρές πόλεις το έχουν υιοθετήσει!! Απορώ τόσα χρόνια πως δεν το έχουν κάνει! Είναι μαρτύριο κάθε μέρα να κάνεις μισή ώρα για να παρκάρεις στο σπίτι σου!!

      Διαγραφή
    3. Παλληκάρι,γιατί μου το χάλασες;Ήθελα να το γράψω πρώτος!😃

      Διαγραφή
  15. Το μόνο δυσάρεστο ειναι ,οτι μέρος της πετυχημένης μελέτης και κατασκευής της πλατείας ωρολογίου, θα αλλοιωθεί προς όφελος της κυκλοφορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

      Διαγραφή
  16. Ο συνωστισμος στο συγκεκριμενο σημειο δημιουργειται σε μεγαλο βαθμο απο τα παρανομως παρκαρισμενα αυτοκινητα στη δευτερη λωριδα, υπο την ανοχη της αστυνομιας και του δημου....(η απαντηση σε κλησεις σε ωρα μποτιλιαρισματος είναι "και που θες να πανε να παρκαρουν δεν υπαρχουν θεσεις σταθμευσης.......")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανοιγουν οι δουλειες για τους λαμαριναδες της πολης, ενω οι ασφαλιστικες ανεβαζουν τα κομιστρα.
    Εκει θελει εναν μεγαλο κυκλικο κομβο, και στην μεση του η πλατεια με πρασινο και τραπεζακια. Το εκτρωμα της πλατειας ορολογιου χωρις ρωλοι ειναι για γελια κ κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γιατί θα έπρεπε να έχουμε ρολόι; Επειδή είχαν οι Οθωμανοί; Tι λογική είναι αυτή πχια; Η πλατεία είχε και άλλα ονόματα στο παρελθόν. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί ένα landmark/brand εξαρχής μετά απο διαβούλευση σε συνδυασμό με ανάπλαση πλατείας και αξιοποίηση του πρώην Οθωμανικού Διοικητηρίου. Με διεθνή διαγωνισμό και όχι ότι να 'ναι! Τώρα κόμβοι για να έχουμε να δείξουμε ότι κάναμε και κάτι στην 4ετια.....

      Διαγραφή
    2. Οι ασφαλειες δεν καλυπτουν ολες τις ζημιες. Πχ το ραγισμενο μπαρμπριζ στο καλυπτει η ασφαλεια. Δεν σου καλυπτει αν εχεις χτυπημενο προφυλακτηρα η φτερο.

      Διαγραφή
  18. Τα αμορτισέρ ποιος θα τα πληρώσει από τις λακούβες που αλλάζουμε κάθε δύο χρόνια?απορώ με τι μούτρα θα έρθουν να ζητήσουν ψήφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οταν πλησιαζεις εναν κομβο κυκλικο σταματας και περιμενεις να περασει ο αλλος που ειναι μεσα στον κομβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτεραιότητα έχει αυτός που έρχεται από δεξιά.

      Διαγραφή
    2. Αυτός που είναι στον κόμβο

      Διαγραφή
  20. Από τη μια σκέφτεται κανείς, καιρός ήταν να γίνει και εκεί μια κυκλική ειδικά τώρα που μάθαμε θεωρητικά να τις χρησιμοποιούμε, από την άλλη σκέφτεσαι πως το έργο της αναμόρφωσης της πλατείας έχει τόσα χρόνια που υλοποιήθηκε χωρίς κανένας να προτείνει κυκλικό κόμβο. Έναν μεγάλο, σαν την Ομόνοια να γινόταν να τον ευχαριστιόμασταν όλοι οι Βεροιώτες και οι επισκέπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταρχήν ας αναπλάσουν πρώτα εκείνο το έκτρωμα που έχουμε για πλατεία διότι η κατασκευή κόμβων δημιουργεί τετελεσμένα για τον μελετητή της πλατείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλο θα ήταν να μην είχαν κάνει την πλατεία Ωρολογιου όπως την έκαναν (ασε που είναι μέσα στο τσιμέντο και το καλοκαίρι ζεματανε όλα) όπως ήταν παλια ο δρόμος ευθεία ήταν μια χσρα.... Ας το άφηναν έτσι και να έφτιαχναν κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση... Πιο καλά θα ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για τα φανάρια της Κύπρου έχουμε καμία πρόβλεψη για κόμβο η και εκεί πίσω από τον ήλιο;; Όλες οι πόλεις γέμισαν με κόμβους και έλυσαν το κυκλοφοριακό η Βέροια κοιμάται βαθέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανακαλύψατε επιτέλους τους κυκλικούς κόμβους??? Χρειάζεται και ένας στο φανάρι του Γαλαξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εδώ σκάσαμε όλη την πλατεία Ωρολογίου πριν μερικά χρόνια και δεν έγινε ένα parking για να εξυπηρετεί την περιοχή. Εκτός αυτό σε παγκόσμια πρώτη τετραγωνίσει τον κυκλικό κόμβο που έπρεπε να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι άκρως απαραίτητη η τοποθέτηση φαναριών ή κυκλικού κόμβου στην οδό Ακροπόλεως...στην συμβολή της Γέφυρας Κουσιου.Υπαρχουν και δύο σχολεία εκεί...8ο Δημοτικο και 2ο Γυμνασιο....σε ώρες αιχμής είναι επικίνδυνη η κατάσταση...Ας το δουν οι αρμόδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βασικά στοιχεία από τον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) της Transparency International (2024)
    Ο δείκτης αυτός μετρά την αντιληπτή διαφθορά στον δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβανομένων αναθέσεων, δημοσίων συμβάσεων, γραφειοκρατίας κ.λπ.) σε κλίμακα 0–100 (0 = πολύ διεφθαρμένο, 100 = πολύ καθαρό).

    Ελλάδα: 49/100 → θέση 59η παγκοσμίως (από 180 χώρες).
    Μέσος όρος Δυτικής Ευρώπης & ΕΕ: ~65 (υψηλότερος από την Ελλάδα κατά ~16 μονάδες).
    Πρώτες θέσεις στην Ευρώπη: Δανία (90), Φινλανδία (88), Σουηδία (80+), Νορβηγία, Ελβετία κ.λπ. — εκεί η διαφάνεια είναι πολύ υψηλή.
    Χειρότερες στην ΕΕ: Συνήθως χώρες όπως Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία (40–45), ενώ η Ελλάδα είναι κοντά ή λίγο καλύτερα από αυτές, αλλά πολύ πίσω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στην συμβολή Γέφυρας Κουσιου και Ακροπόλεως στον Προμηθέα πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος...γίνεται χάος ώρες αιχμής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκεί θέλει φανάρια να περνάει ο πεζός με ασφάλεια!!

      Διαγραφή
    2. Εκεί θέλει πρώτα πεζοδρόμια γιατί δεν έχει και ο πεζός περπατάει στον δρομο

      Διαγραφή
    3. Αφήστε τον κόμβο Ας κάνουν πρώτα πεζοδρόμια γιατί περπατάμε στον δρόμο

      Διαγραφή
  30. Ένα κυκλικό κόμβο ακόμη που πρέπει να κάνουνε στη διασταύρωση της γέφυρας κούσιου στο δρόμο του προμηθέα γιατί θα έχουμε σίγουρα κάποια θύματα εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στις ώρες αιχμής ( δεν ειναι και πολλές ) που τα αυτοκίνητα ειναι πολλά στις υπάρχουσες διασταυρώσεις οι κόμβοι το μόνο που θα πετύχουν θα ειναι η ακόμη πιο μικρή ταχύτητα κίνησης ( όμως, έτσι κι αλλιώς στα σημεία αυτά οι ταχύτητες ειναι πολύ μικρές ). Στα ΣΤΟΠ που θα υπάρχουν θα έχουμε και πάλι τις ίδιες ουρές - καθυστερήσεις κτλ. Η μόνη βελτίωση ως προς τη γρηγορότερη ροή της κίνησης θα ήταν εφικτή είτε με την επαναφορά των δρόμων της πλατείας στην προηγούμενη κατάσταση , είτε με μια νέα, εντελώς διαφορετική χάραξη πλατείας και δρόμων. Δεδομένο της απαράδεκτης εικόνας της πλατείας μετά την "ανάπλασή" της, θα ήταν προτιμότερο σε πρώτη φάση να μη γίνει καμία παρέμβαση με κυκλικούς κόμβους αλλά να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα ( δεν είναι και τραγικό) μέσα από ένα νέο σχεδιασμό όλης της πλατείας , μακάρι και του παλιού δικαστηρίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ