Την ώρα που οι αγρότες περιμένουν την εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων, φαίνεται να υπάρχει διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
«Θα ακούσουμε τα μέτρα. Αν μας ικανοποιήσουν, θα κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, αφού συζητήσουμε πανελλαδικά και πάρουμε αποφάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, θέλοντας να δείξει ότι στα αγροτικά μπλόκα τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, περιμένοντας να δουν τι θα κάνει η κυβέρνηση.
Προειδοποίηση από τους αγρότες για επ' αόριστον αποκλεισμό εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα
Ο κ. Αλειφτήρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι αγρότες να μην ικανοποιηθούν από τα κυβερνητικά μέτρα, δίνοντας ένα στίγμα για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα εξετάσουν.
«Έχουμε και άλλα όπλα στη φαρέτρα, όπως αποκλεισμό επ' αόριστον των εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα», ήταν η ατάκα που είπε.
Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης και η εξειδίκευση των μέτρων την Τετάρτη
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε σαφές μήνυμα στους αγρότες, ότι δεν υπάρχει άλλη υπομονή και ότι το πρωί της Τετάρτης θα εξειδικευθούν τα μέτρα «είτε με την παρουσία τους είτε χωρίς».
Η γραμμή της σκλήρυνσης ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο μετά από δύο συσκέψεις στο Μαξίμου -μία χθες και μία σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό-, μετά την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισήμανε: «Τα μέτρα αφορούν όλους τους αγρότες, η κυβέρνηση είναι για όλους τους αγρότες και όχι για όσους είναι στα μπλόκα». Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Αυτά είναι τα μέτρα, και δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα, και δεν υπάρχει άλλη υπομονή».
«Μπορεί όλοι να θέλουμε οι αγρότες να πάρουν τα περισσότερα που μπορεί να αντέξει η οικονομία, αλλά είμαστε κυβέρνηση όλων των πολιτών. Θεωρούμε ότι όσοι αγρότες θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε τις ανακοινώσεις αυτές μπορούν. Η κυβέρνηση θα κάνει τις ανακοινώσεις είτε έρθουν είτε όχι και θα προχωρήσουμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν πιεζόμαστε, θα καθορίσουμε τη στάση μας μετά την εξειδίκευση», απαντά το μπλόκο της Νίκαιας
Λίγη ώρα αργότερα, το μπλόκο της Νίκαιας απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσω του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, ο οποίος επισήμανε ότι θα αποφασίσουν μετά τις ανακοινώσεις της Τετάρτης.
«Δεν πιεζόμαστε. Την Τετάρτη που η κυβέρνηση θα κάνει εξειδίκευση των μέτρων θα τα συζητήσουμε όλοι μαζί σαν ένα μπλόκο και ανάλογα θα καθορίσουμε τη στάση μας. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα γίνονται συνελεύσεις για να ενημερώσουμε για την απόφαση της κλιμάκωσης, Πέμπτη και Παρασκευή», είπε.
«Η απόφαση από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Και φαίνεται από τις δηλώσεις και του κυβερνητικού εκπροσώπου, που προσπάθησε σήμερα να ενεργοποιήσει για ακόμη μια φορά κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι στους αγρότες, αναφέροντας -όπως λέει- θεωρίες περί ξυλόλιου, ενώ όλη η κοινωνία ξέρει ποιος κλείνει τους δρόμους. Θέλουμε να του πούμε ότι 4.000-5.000 τρακτέρ είναι μόνο στη Θεσσαλία», τόνισε.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας: «Αντέχουμε. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση, έχουμε υπομονή. Ξέρουμε ότι δεν θα φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να αφήσουν τα plan b και τα plan c, να ικανοποιήσουν τουλάχιστον τα βασικά μας αιτήματα, που είναι αιτήματα επιβίωσης».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Κωνσταντίνος Κουτσιώφτης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2025 και ώρα
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 53 ετών η Όλγα Βασιλειάδου. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 16:00, από
-
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Βέροια.
-
Με δυσάρεστο και απρόσμενο τρόπο ολοκληρώνεται το 2025 για τον πρόεδρο του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, Ανδρέα Καλαϊτζίδη,
-
Νέες τιμές διοδίων ισχύουν από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου 2026 στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η
-
Τέλεια επιλογή για κοπή Βασιλόπιτας, με φαγητό, ποτό και μουσική - Αναλαμβάνει και κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις
-
Μια πολύ γνωστή προσωπικότητα της Βέροιας που κάνει πανελλήνια καριέρα ως influencer, επισκέφθηκε την Αμερική και συγκεκριμένα στο
-
Υπέστη οξύ έμφραγμα - Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν
-
Ολοσχερώς καταστράφηκε από φωτιά ένα ΙΧ αυτοκίνητο τα ξημερώματα της Κυριακής (5/1) στην Ημαθία. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου
-
Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή, καθώς ο βετεράνος πρωταθλητής body building Χρήστος Τσαπακίδης απεβίωσε στις 27





Μακάρι να ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι υπέρ της Mercosur για να σταματήσουν επιτέλους οι τεμπέληδες εγχώριοι αγρότες να λένε συνέχεια ότι μας ταΐζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεος ....οταν ο Ελληνας κατηγορει τον Ελληνα ...καλα κανουν και μας εχουν του κλωτσου το αξιζουν κατι μνησικακοι
ΔιαγραφήΜακάρι να τα βρείτε και να πάτε σπίτια σας. Άμα δεν τα βρείτε και αρχίσουν να επιβάλουν τον νόμο και να σας μοιράζουν πρόστιμα μετά θα κλαψουριζετε. Πάτε μετά στον Βελόπουλου να σας τα πληρώσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μην παράγουμε τίποτα ,έχουμε καφετερίες και κουρεία στη Βέροια να δουλέψουν τα παιδιά μας, τεμπελχαναδες είναι δε πάνε χωράφια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις σας ξεφουσκώσουν τα λάστιχα θα πάτε σπίτια σας
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ελληνοαλβανικα συνορα τα εκλεισαν προς κακαβια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε δεν πάτε να πνιγείτε
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας βάλουν ένα σκασμό πρόστιμα και μετά έρχονται και οι τράπεζες με τον John
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τεμπέληδες αγρότες άρχισαν να ''γυρίζουν την μπιφτέκα'' γιατί πρέπει να γυρίσουν στα χωράφια τους καθώς αρχίζει η περίοδος της σποράς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μητσοτάκης τους έχει καλά διαβασμένους τους χαραμοφάηδες.
Κουρασατε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυριάκο, εισαγγελέας υπάρχει; Κλείσε λογαριασμούς και μετά λαγοί θα γίνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλοκαίρι που θα καίγεται η γουνα τους για να παραδωσουν φρουτα ας πανε οι επιχειρήσεις, οι οδηγοί φορτηγών και άλλοι ποσοι που έχουν προβληματα στον κλάδο τους να κλείσουν τους συνεταιρισμούς. Γιατί λένε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι στα προβληματα των αλλων. Μετά να δουμε πως γυρνάει η μπιφτεκα. Κουρασατε πραγματικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι κατά Μητσοτάκη, αλλά άμα είναι κάθε κλάδος για να διεκδικήσει να ταλαιπωρεί όλη την κοινωνία καήκαμε... Φτηνό ρεύμα γιατί μόνο σε αυτούς και όχι και στους πχ αρτοποιους; και τα μαγαζιά που έχουν πρόβλημα, γιατί όχι επιδότηση; και οι δημόσιοι υπάλληλοι 12-13 μισθό, γιατι όχι αυτοί και ναι στο ιδιωτικό τομέα; Αντε, λοιπόν, μαζέψτε τα, αρκετά μας ταλαιπωρείτε.....
ΑπάντησηΔιαγραφή