http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λάτρευε τη Νάουσα ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ - To άλσος του Αγίου Νικολάου ήταν ο παράδεισός του

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρα, αλλά και στη ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάουσα. 

O αείμνηστος ηθοποιός, με το χαρισματικό υποκριτικό του ταλέντο, πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου, έχοντας στο πλευρό του, τους στενούς του συγγενείς, μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Νοσηλευόταν στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», όπου περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή, με την οικογένειά του στο πλευρό του. Ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σεναριογράφος, εκδότης και θεατρικός επιχειρηματίας.


Λάτρευε τη Νάουσα, επίγειος παράδεισός του ο Άγιος Νικόλαος

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ, μπορεί να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε μέσα στην καρδιά του την Ημαθία. Λάτρευε τη Νάουσα, καθώς η μητέρα του (από την γνωστή οικογένεια Μπουρλά) είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει στην Ηρωϊκή Πόλη. Ο ηθοποιός ερχόταν συχνά στην περιοχή μας και έβλεπε συγγενείς και φίλους. 

Η μεγάλη του αδυναμία ήταν το Άλσος του Αγίου Νικολάου, το οποίο θεωρούσε ως τον επίγειο παράδεισό του. Λάτρευε να κάνει περίπατο στην εξοχή και να απολαμβάνει την ησυχία και την ηρεμία της φύσης. Αρκετές φορές είχε παρακολουθήσει το αποκριάτικο έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», ενώ είχε δεσμούς φιλίας με αρκετούς επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Από τον γάμο του με τη Μαίρη, ο Εσκενάζυ απέκτησε έναν γιο, τον Λέοντα, και μια κόρη, τη Σάρα. Οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία σε φροντιστήριο αγγλικών και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια βαθιά και σταθερή σχέση ζωής.

Ο Λέων επέλεξε να κινηθεί πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, εστιάζοντας στην ηχοληψία και στον φωτισμό, ενώ η Σάρα ακολούθησε τα καλλιτεχνικά βήματα του πατέρα της, σπουδάζοντας Υποκριτική και συμμετέχοντας σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και στο Survivor.

Για δέκα έτη, από το 2001 έως το 2011, είχε δημιουργήσει τη δική του θεατρική στέγη και τη δική του σχολή θεάτρου. Στις ευρωεκλογές του 2024 ήταν υποψήφιος με το κόμμα «Κόσμος».


Η επαγγελματική πορεία του Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1980, ενώ συμμετείχε και σε θεατρικές παραστάσεις στο Ηρώδειο, σε κινηματογραφικές ταινίες και σε βιντεοταινίες.

Πιο γνωστή ήταν η βιντεοταινία με τίτλο «Ο δρόμος προς τη δόξα - το αστέρι», παραγωγής 1988. Από πολύ νέος συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον Κώστα Καζάκο και την Τζένη Καρέζη.

Ανάμεσα στις πολλές ερμηνείες του, ξεχώρισε η εμφάνισή του στη δραματική σειρά «Ο συμβολαιογράφος», τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου έργου του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή (με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Βασίλη Διαμαντόπουλο), και στο «Φως του Αυγερινού», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Κοραλία Καράντη.

Είχε δώσει τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων και ξένων τηλεοπτικών σειρών. Στη ρωσική σειρά εποχής «Φτωχή μου Αναστασία», που προβλήθηκε στο Mega τη σεζόν 2003-2004, είχε δώσει τη φωνή του στον τσάρο Νικόλαο. Ακόμη, το 2018 είχε πάρει μέρος στο τηλεοπτικό χορευτικό σόου «Dancing with the stars».

1 σχόλιο:

  1. Ευτυχως το διευκρίνισατε γιατί της Βέροιας το άλσος βρωμάει σκουπίδια στο θέατρο,στο αναψυκτήριο ακαθαρσίες σκύλων και έξω πετάνε τα μπάζα από της οικοδομές που φτιάχνουν, αντιδήμαρχε ρίξε ένα μάτι όταν διέρχεσαι μέσα από το άλσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ