Ο Τάσος Μπαρτζώκας τιμά την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας τη σημασία της εξέγερσης για τη Δημοκρατία και τις αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.
Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει ότι το μήνυμα των νέων παραμένει επίκαιρο, υπενθυμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των θεσμών, της Παιδείας και της ενότητας.
Καταλήγει ότι η σύγχρονη, ευρωπαϊκή Ελλάδα αποτελεί το καλύτερο αντίβαρο στον αυταρχισμό και πρέπει να συνεχίσει σταθερά στον δρόμο της δημοκρατίας.
Αναλυτικά:
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία μας. Τιμούμε τους νέους που ύψωσαν τη φωνή τους απέναντι στη δικτατορία και διεκδίκησαν αξίες που σήμερα θεωρούμε αυτονόητες: ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια.
Πενήντα δύο χρόνια μετά, το μήνυμά τους παραμένει επίκαιρο. Μας υπενθυμίζει ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί χρειάζονται διαρκή ενίσχυση, ότι η Παιδεία είναι θεμέλιο μιας ανοιχτής κοινωνίας και ότι η ενότητα είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής.
Η Ελλάδα του σήμερα, ισχυρή, ευρωπαϊκή και προσανατολισμένη στο μέλλον, είναι το καλύτερο αντίβαρο σε κάθε μορφή αυταρχισμού. Με ενότητα και ευθύνη, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για μια Χώρα που προχωρά σταθερά μπροστά».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Απριλίου 2026 στο Μακροχώρι, με την εμπλοκή τριών οχημάτων. Συγκεκριμένα,
-
Στο εφετείο απολογήθηκε πως έκανε το έγκλημα μόνο και μόνο για να την «λυτρώσει»
-
Νέα ενίσχυση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό για τη Μονάδα Βέροιας του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας. Εντάχθηκε στο δυναμικό
-
Καλλίστρατε + Φωτεινή να σας ζήσει! Ένα νέο ευχάριστο κεφάλαιο άνοιξε στην ζωή του Καλλίστρατου
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Χρήστος Φωτιάδης. Από μικρό παιδί ασχολήθηκε επαγγελματικά με την γη και υπήρξε αρθρογράφος σε
-
Τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία οδό, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Aπριλίου, στο ρεύμα από Κοζάνη προς Βέροια. Σύμφωνα
-
Είπαμε, χάλασε ο καιρός και μόνο Άνοιξη δεν θυμίζει με τόση βροχή και μουντίλα αλλά όχι και να ξεκινήσει και το χιόνι βρε παιδιά! Εντάξει, δ...
-
Το χαμηλό αρχικό κόστος λειτουργεί ως «δόλωμα» και μετά «πέφτουν βροχή» τα πενηντάευρα
-
Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νάουσα η απώλεια του γνωστού οινοποιού Κείμης Χρυσοχόου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την
-
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, η Ανθούλα Λαγού. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2026 και ώρα 18:30,




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.