http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το «Imathia Quality» κατέκτησε τα Γιάννενα - Η καρδιά της Ηπείρου γεύτηκε την Ημαθία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιείται στα Γιάννενα η εκδήλωση «Imathia Quality», που έφερε στο επίκεντρο της Ηπείρου τα εκλεκτά προϊόντα και τις γεύσεις της Ημαθίας. 

Στην επίσημη παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Συρμούλα Τζήμα και Στέργιος Μουρτζίλας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές δράσεις και γαστρονομικές εμπειρίες. Στο πλαίσιο του Juniors Master Chef, παιδιά δημιούργησαν πρωτότυπες συνταγές με προϊόντα της Ημαθίας - όπως cheesecake και giant burger - υπό την καθοδήγηση του γνωστού Chef & συγγραφέα Γιώργου Μεταξά, που μαγείρεψε μαζί τους προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας παρουσίασε το ξεχωριστό Imathia’s Brunch, σε μια εκδήλωση που παρουσίασε ο Δημήτρης Μάντσιος, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα και τον τουριστικό πλούτο της περιοχής.

Καθημερινά, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ρεβανί Βέροιας, Ξινόμαυρο Νάουσας, καθώς και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά της Ημαθίας, γεύσεις που απέσπασαν θερμά σχόλια.

Στην κουζίνα, τη γεύση απογείωσαν οι chefs της Ημαθίας: Μαρία Κόγια, Γιώργος Μεταξάς, Τάσος Παγούρας, Πελαγία Μαργαρίτου, Σάββας Περπερίδης, Ροζαλία και Αντώνης Μπένας, καθώς και Ιάκωβος Ορφανίδης. Guest chefs της διοργάνωσης ήταν οι καθηγητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΣΑΕΚ Ιωαννίνων: Ανδρέας Γεωργούλης, Κωνσταντίνος Πανταζής και Γιώργος Γιωτίτσας.

Η εκδήλωση απέδειξε πως η Ημαθία διαθέτει προϊόντα ποιότητας, ανθρώπους με μεράκι και μια κουζίνα ικανή να κατακτήσει και τις πιο απαιτητικές γευστικές καρδιές της Ελλάδας.

Δείτε φωτογραφίες:






























Ποιες επιχειρήσεις της Ημαθίας συμμετείχαν στην εκδήλωση:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Οινοποιεία ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ winery, Κτήμα ΦΟΥΝΤΗ, Οινοποιείο Κτήμα ΚΑΠΠΑ, Παραδοσιακά Προ­ϊόντα Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΖΟΓΛΙΔΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ,ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑ­ΣΙΩΝΑΣ, ΚΟΓΙΑΣ bakery, VEZYROGLOU farmΚΑΝΔΥΛΑΣ Παρα­δοσιακά Προϊόντα, Μr TONY donuts, AGATHA’S farm, IPEROS herbs, ICON FACE, ADAMELON, Aγρόκτημα ΣΑΡΚΑΤΖΗ, Εργα­στήριο ΚΟΝΑΚΙ, Καφέ- restaurant WONDERS, Εστιατόριο ΕΚΕΙ­ΜΕΡΟΣ Ν. Πρόδρομος, Ταβέρνα ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ- ΣΕΛΙ, Καφέ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΔΙΚΟ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ fish farm.

ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟ­ΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΒΟΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ VΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟ­ΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π «ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΦΥΤΕΙΑΣ», Π.Σ. ΑΓ. ΓΕ­ΩΡΓΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, Π.Σ. Π. ΚΥΛΙΤΣΙΟΥ «ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΕΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ», Π.Σ ΦΥΤΕΙΑΣ, Π.Σ. ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ­ΛΙΟΥ, ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ .

2 σχόλια:

  1. Τσάμπα έξοδα 0 πωλήσεις, μόνο φωτογραφίες και δελτία τύπου. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει προσπαθώντας να πάρουμε τα χρήμα των διπλανών Νομών. Τα χρήματα θα έρθουν από αγορές εκτός Ελλάδος και εκτός Ευρώπης. Εκεί όμως δεν τολμάτε να πάτε διότι είστε ανοργάνωτοι και δεν έχετε καμία ελπίδα.
    Καθαρές κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ