70 πρόστιμα σε 1 εβδομάδα για μη χρήση κράνους σε μηχανάκια και πατίνια
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», συνεχίζονται οι εντατικοί και στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δικύκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).
Από την προηγούμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025 έως την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.332 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις.
Ειδικότερα, οι παραβάσεις αφορούσαν:
• 47 σε οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. και
• 23 σε οδηγούς δικύκλων.
Υπενθυμίζεται ότι με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:
• 350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον οδηγό δικύκλων. Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη.
• 350 ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
• 30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.
Σκοπός της εκστρατείας δεν είναι η βεβαίωση ή η είσπραξη προστίμων, αλλά η καθολική αποδοχή της υποχρέωσης των οδηγών και επιβατών να φορούν πιστοποιημένο κράνος, ως βασικό μέσο προφύλαξης της ζωής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι, αλλά και δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο την προστασία της ίδιας της ζωής.
Φοράω το κράνος! Προστατεύω τη ζωή!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα Mια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας
-
Το πρώτο μυθιστόρημα του, με τίτλο «Οι λέξεις που δεν χόρτασα», παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2025 στη Βέροια




καλά στην Βέροια δεν εφαρμόζεται τίποτα, για να μην σχολιάσω για τα χωριά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σταματατε οχηματα για χρηση κινητου και για μη χρηση ζωνης. Οχι μονο για κρανη. Και καποιοι 18χρονοι οδηγουν χωρις διπλωμα το βραδυ τρεχουν σαν τρελοι εξω απο χωρια.
ΑπάντησηΔιαγραφή11.16 Τι μας νοιάζει αν κάποιος/α φοράει ζώνη! Ας ψοφήσει, κακό του κεφαλιού του/της. Μας νοιάζει όμως ο ουρακοτάγκος που σταματάει όπου τον βολεύει και για να ολοκληρώσει την αμορφωσιά του,ανοίγει την πόρτα χωρίς να ελέγξει! Μας νοιάζει που πετάγεται χωρίς να έχει προτεραιότητα! Μας νοιάζει που δεν ανάβει φλας! Και φυσικά τα υπόλοιπα που αναφέρεις.
ΔιαγραφήΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ πρώτα τα πατίνια και μετά τα ντελίβερι που κινούνται αντίθετα σε μονόδρομους, και με μεγάλες ταχύτητες
ΑπάντησηΔιαγραφή