Μια βραδιά τιμής, στη μνήμη του Γιώργου Τσαρτιλίδη, γνωστού σε όλους ως Τσάρτιλου, διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Αυγούστου 2025 στο γήπεδο των Γεωργιανών, το χωριό που έζησε, ρίζωσε και τραγούδησε ο αείμνηστος τραγουδιστής, λυράρης και μουχαμπετλής.
Την βραδιά διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας και το Δ.Δ. Γεωργιανών, με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του Τσάρτιλου, το 2021, σε ηλικία 82 ετών, με σκοπό να τιμηθεί ένας χαρισματικός άνθρωπος και καλλιτέχνης, του οποίου η ζωή και η δράση σημάδεψε την πολιτιστική και παραδοσιακή ζωή της Βέροιας και όχι μόνο.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, οι αντιδήμαρχοι Καλίστρατος Γρηγοριάδης και Μιχάλης Τζαφερόπουλος, καθώς και σύσσωμη η οικογένεια του Τσάρτιλου, η σύζυγός του Γεωργία, τα τρία του παιδιά Ηλίας, Άννα και Νατάσα και τα 9 του εγγόνια.
Η βραδιά ξεκίνησε με μνήμες και συγκίνηση, με την προβολή ενός βίντεο, με φωτογραφίες και βίντεο - κειμήλια μιας ζωής από μουχαπέτια, εκδηλώσεις και προσωπικές οικογενειακές στιγμές του Τσάρτιλου.
Λίγα λόγια, από τα τόσα που μπορούσαν να ειπωθούν σε μια τέτοια βραδιά για τον εκλιπόντα, είπαν ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νίκος Τομπουλίδης, ο πρώην πρόεδρος Χαράλαμπος Καπουρτίδης και ο πρόεδρος των Γεωργιανών Ηρακλής Σοφιανίδης. Ένα ποίημα αφιέρωσε στη μνήμη του και ο ποιητής Μιχάλης Τσίτσας.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας - ενθυμίου, στην οικογένεια του Τσάρτιλου, την οποία παρέλαβε η σύζυγός του Γεωργία, συγκινημένη και έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, τα οποία με την σειρά τους ευχαρίστησαν όλον τον κόσμο που παραβρέθηκε στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα τους. Σημειώνουμε εδώ, ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με μέριμνα των διοργανωτών.
Σειρά είχαν οι τρεις φίλοι και συνοδοιπόροι στα μουχαπέτια και τα τραγούδια, Σίμος Τσιπουρίδης, Κώστας Καμπουρίδης και Ξενοφών Σοφιανίδης, που τραγούδησαν και αφιέρωσαν στη μνήμη του Τσάρτιλου το «Αναστορώ τα παλιά», ενώ ο κάθε ένας του αφιέρωσε και λίγα λόγια.
Δυστυχώς, με το τέλος του τραγουδιού, ο ουρανός άνοιξε και η βροχή ανάγκασε πολύ κόσμο να αποχωρήσει, ωστόσο... Πόντιοι εν’, πολλοί έμειναν και χόρεψαν, τιμώντας τον Τσάρτιλο με τους τραγουδιστές Γιάννη Κουρτίδη και Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, τους λυριτζήδες Γιάννη Σανίδη και Φίλιππο Χαραλαμπίδη, στο αγγείο τον Κωνσταντίνο Καπουρτίδη, στα πλήκτρα τον Γιώργο Κώτση, στο νταούλι τον Ανέστη Φετβατζίδη και τον Άκη Στολτίδη.
Δείτε φωτογραφίες:
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.