Η συνάντηση εντάσσεται στις διαρκείς πρωτοβουλίες του, τόσο θεσμικά μέσω των Κοινοβουλευτικών του Ερωτήσεων στη Βουλή όσο και σε προσωπικό επίπεδο, προκειμένου να διασφαλιστούν έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς και να ενισχυθεί συνολικά η ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα.
Ο Βουλευτής ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη των σχετικών διαδικασιών και μετέφερε στον Υπουργό την έντονη ανησυχία του αγροτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας τη ζωτική σημασία της άμεσης ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού.
Συγκεκριμένα, έθεσε για ακόμη μια φορά, όπως κάνει σταθερά εδώ και ένα χρόνο με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο, την αναγκαιότητα αποζημίωσης των πυρηνόκαρπων από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2024, ζητώντας από τον Υπουργό να εξετάσει χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν για την ανακούφιση των πληγέντων.
Για τον παγετό του Μαρτίου, ο Τάσος Μπαρτζώκας επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι προκάλεσε μεγάλη ζημιά σχεδόν στο σύνολο των πυρηνόκαρπων, καθιστώντας την προκαταβολή μέρους των αποζημιώσεων ζωτικής σημασίας, για την επιβίωση των αγροτών. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Τάσο Μπαρτζώκα για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η εκτιμητική διαδικασία από τον ΕΛΓΑ και οι σχετικές διασταυρώσεις, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει την προοπτική να καταβληθούν προκαταβολές, μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας, καθώς, όπως ανέφερε, η άποψη του Τάσου Μπαρτζώκα, "ότι αυτό θα δώσει μια ανάσα στους παραγωγούς", τον βρίσκει σύμφωνο.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το κρίσιμο ζήτημα της τιμής των συμπύρηνων ροδάκινων, που φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε τιμή που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά χαμηλή και δυσανάλογη προς το κόστος παραγωγής.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε:
«Οφείλουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την περιφερειακή μας οικονομία. Οι αγρότες της Ημαθίας δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το δίκιο τους και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Γι’ αυτό και συνεχίζω να παρεμβαίνω, μέχρι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.»
Ο ίδιος τόνισε πως θα παρακολουθεί στενά την πορεία των αιτημάτων και θα επανέρχεται, μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στην πράξη.
Με σεβασμό και βαθιά εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, παρέστη σήμερα Κυριακή 27 Ιουλίου 2025 στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, προστάτου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των επισήμων και των πιστών για την ονομαστική του εορτή. Ο Τάσος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να εκφράσει από κοντά τις προσωπικές του ευχές και τον βαθύτατο σεβασμό του προς τον Ποιμενάρχη της Ημαθίας.
Τις ίδιες ευχές εξέφρασε και μέσω της επίσημης ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα:
«Χρόνια Πολλά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Παντελεήμονα, τον πνευματικό μας Πατέρα και Ποιμενάρχη, που διακονεί με αυταπάρνηση και άδολη αγάπη το λόγο του Θεού και γεμίζει με φως τις ζωές μας. Είχα τη χαρά να βρεθώ σήμερα κοντά του, να συμμετάσχω στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να του δώσω από καρδιάς τις ευχές μου για τα ονομαστήριά του. Έτη πολλά Δέσποτα!»
Η επίσκεψη του Τάσου Μπαρτζώκα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο αποτέλεσε μία ακόμη έκφραση της βαθιάς εκτίμησης και του σεβασμού του προς την πνευματική αρχή της Ημαθίας, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης που διατηρεί με την τοπική Εκκλησία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.