http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ισχυρό πλήγμα στις εξαγωγές κομπόστας από τους δασμούς του Τράμπ - «Κραυγή αγωνίας» από την Ένωση Κονσερβοποιών

Κρίσιμες ημέρες για τις εξαγωγές της Ελλάδας, και δη της ελληνικής κομπόστας, αφού αδειάζει η κλεψύδρα για την εφαρμογή δασμών 47%
στις μεταφορές των προϊόντων προς τις ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, πρόκειται για μια αγορά που απορροφά το 20% της ελληνικής κομπόστας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές να παρέμβουν για να ανατρέψουν την απόφαση που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική παραγωγή και το εμπόριο.

Αναλυτικά:

«Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι την 1η Αυγούστου οπότε και θα εφαρμοστούν οι δασμοί 47% στις εξαγωγές ελληνικής κομπόστας στις Η.Π.Α.. Μια αγορά που απορροφά το 20% των εξαγωγών μας και η αξία τους ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ.

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της παραγωγικής περιόδου και μπροστά σε έντονα αδιέξοδα για το αν και ποια ποσότητα ροδακίνου μπορούμε να μεταποιήσουμε για τις Η.Π.Α. που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες ειδικών συσκευασιών.

Νοιώθουμε ανυπεράσπιστοι τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελληνική Πολιτεία. Οι διαπραγματευτές Ε.Ε./Η.Π.Α. επικεντρώνονται στα αυτοκίνητα, τα φάρμακα, τα τεχνολογικά προϊόντα και καθόλου στα "ταπεινά" αγροτικά προϊόντα, πόσο μάλλον στις κομπόστες ροδακίνου.

Όμως πίσω από την παραγωγή μας βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αγροτών, εργαζομένων κλπ.…

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, τους Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές μας να εργαστούν για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.

Την ίδια ώρα θα πρέπει επιτέλους να μπουν σε εφαρμογή οι εμπορικές συμφωνίες με Μεξικό και χώρες Mercosur αλλά και να υπάρξουν αντίστοιχες συμφωνίες με την Ινδία που θα μπορούσαν να δώσουν κάποια λύση».

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι η σημερινή Αμερική θέλει μια φτωχή και ανίσχυρη ΕΕ ακόλουθο στην προσπάθεια παγκόσμιας Αμερικανικής επικράτησης, η οποία μοιραία οδηγεί στην τελική σύγκρουση με Κίνα και Ρωσία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και συμπληρώνω ότι οι εξελίξεις έχουν χρονικό ορίζοντα 10-15 χρόνια, (μέχρι τότε θεωρητικά θα έχει εξοπλιστεί το ΝΑΤΟ και θα έχουν περικυκλωθεί Κίνα και Ρωσία.
      Όπως καταλαβαίνετε όλα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο εκτός από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις Αμερικάνικες εταιρείες.

      Διαγραφή
    2. 11:28 το εχεις αποκλειστικο? να αναδημοσιευσω?

      Διαγραφή
    3. 4:58 στο λένε οι εξελίξεις, άλλο αν δεν το βλέπεις, μην το αναδημοσιεύσεις αλλά κράτα το στο μυαλό σου .

      Διαγραφή
  2. κατι κρασια λιγο ουζο και φετα πουλαμε. η κομποστα ειναι δικαιολογια για να ψυριζουμε το ευρωπαικο χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, και τα οφέλη είναι πολλά. (για τους μαυραγορίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως οι εδω πολιτειακοι και συντεχνιακοι παραγοντες εχουν τον μηνα στην ενατη...που λεει ο λαος...η προσωπικη θαλπωρη τους εχει αδρανοποιησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ