Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας


Επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, έπειτα από μια απουσία ενός έτους, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Το 7ο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουλίου 2025 σε Βέροια και Φυτειά.

Το ερώτημα, αν θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ, έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας η γραμματέας Πετρούλα Παπαδίνα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Τουρισμού και προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ, Λάζαρου Ασλανίδη, στις 9 και 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου και η τελευταία βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Φυτειάς.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 20 με 21 πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Βέροιας, που με το ενδιαφέρον τους καλύπτουν πλήρως το πρόγραμμα, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Η πρώτη συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε ήδη από τις αρχές Μαΐου, ώστε να γίνει η ενημέρωση εργασιών από την Επιτροπή για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

6 σχόλια:

  1. Ποιο το ενδιαφέρον του; δεν προσελκύει κανέναν παρά μόνο τους χορευτές και τις οικογένειές τους. τι καινούργιο προσφέρει; τίποτα. απλά ξοδεύονται ένα κάρο λεφτά για την ικανοποίηση κάποιων. και μη μου πείτε για τουρισμό γιατί θα κλάψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος, είναι οι παραδόσεις μας, ο πολιτισμός μας, η Ελλάδα μας....άσχετε ξενομανή......

      Διαγραφή
    2. μαλλον δεν καταλαβες τιποτα! καμια σχεση το ενα με το αλλο! και δεν σε ταμπελαρω!

      Διαγραφή
    3. 13 Ιουνίου 2025 στις 9:40 π.μ.....Εσύ χόρεψες καμμιά φορά να σε χαρεί η οικογένεια σου.......ψάξε αλλού τον εαυτό σου....άνθρωποι που δεν ασχολούνται με αυτά....άντε μη σε βάλω ταμπέλα......και τέλος κλάψε, γιατί έχει σχέση με τον τουρισμό ! {Ο χορός, για έναν χορευτή, είναι μια πολύπλευρη εμπειρία συναισθημάτων που κυμαίνονται από την χαρά και την ενέργεια, έως και την εσωτερική ηρεμία και τη σύνδεση με τον εαυτό. Η ποικιλία των συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει ένας χορευτής κατά τη διάρκεια του χορού είναι μεγάλη και εξαρτάται από το είδος του χορού, την μουσική, την κατάσταση και την προσωπικότητα του ίδιου του χορευτή.}

      Διαγραφή
    4. κανείς δεν μπορει να απαγορευσει κάποιον να χορευει και να εκφραζεται και να τον χαιρονται ολοι. και ναι ειμαι χορευτης! ενας χορευτης δεν επιζητα ομως επισημες εκδηλωσεις που πληρωνουν αλλοι για να τον καμαρωσει η οικογενεια. δεν εχει αναγκη η βεροια απο τετοιο φεστιβαλ για "μεταξυ μας" αυτοϊκανοποιηση. και τους συλλογους τους ξερουμε και τους χορευτες τους. μεχρις εκει. η "κριτικη" σου και η ταμπελοποιηση ειναι ευκολη, μαλλον δεν εισαι χορευτης γιατι ο χορος προυποθετει σεμνοτητα.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω.Και επαυξανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ