Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκτός κυβέρνησης Βορίδης και 3 υφυπουργοί - «Πλήρωσαν» το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις καθώς, εκτός κυβέρνησης έμεινε ο Μάκης Βορίδης και 3 υφυπουργοί μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου: 

«Ανακοινώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, για τους λόγους που αναφέρονται στην επιστολή και η οποία επισυνάπτεται. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Οι αντικαταστάτες των ανωτέρω θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες».

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές μετά από αυτή την εξέλιξη ανέφεραν ότι οι όποιες αλλαγές στην κυβέρνηση αναμένονται μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. Σχολίαζαν επίσης ότι η κάθε περίπτωση όσων αναφέρονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαφορετική, καθώς και ότι η παραίτησή τους δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι ποινικά κολάσιμο, αλλά δεν συνάδει με την τωρινή τους ιδιότητα με τα τότε αιτήματά τους.

Οσον αφορά τον Μάκη Βορίδη σχολίαζαν ότι πρόκειται για μια τελείως διαφορετική περίπτωση και οι λόγοι της παραίτησής του περιγράφονται στην επιστολή του.

Η επιστολή παραίτησης του Μάκη Βορίδη

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Την 19-6-2025 μόλις ανακοινώθηκε η διαβίβαση της σχετικής δικογραφία περί ΟΠΕΚΕΠΕ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και χωρίς να έχω δει το περιεχόμενό της δήλωσα ότι ουδέν επιλήψιμο έχω πράξει.

Χθες διαβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή και έλαβα γνώση της δικογραφίας. Επιβεβαιώθηκε αυτό που ήδη γνώριζα ότι ουδέν σχετικό στοιχείο υφίσταται στην συγκεκριμένη δικογραφία που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξη από εμένα.

Ωστόσο χθες το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι κατά την κρίση του η δικογραφία περιέχει ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικημάτων απο εμένα και προτίθεται να υποβάλλει σχετικό αίτημα σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής κάτι που με καθιστά ύποπτο τελέσεως αξιοποίνου πράξεως.

Μετά ταύτα και επειδή η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιοποίνου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της κυβερνήσεως και προκειμένου να αφοσιωθώ στο μείζον για εμένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου ενώπιον του κοινοβουλίου, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς μου υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή.

16 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο, το πλήρωσαν σε εισαγωγικά. Γιατί το πρόστιμο απ'τον προϋπολογισμό θα πληρωθεί, δηλαδή απ'τα κορόιδα τους φορολογούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 εκατομυρια ψηφοφοροι της νδ να ειναι καλα και οι αλλοι να παν να γεωμετρηθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κούλη Άρχοντα! Και στα δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό δεν είναι πληρωμή Βεροιώτη. Πληρωμή θα είναι να δημευτουν οι περιουσίες τους . Μπαίνουν στην πολιτική ξεβρακωτοι κ βγαίνουν με εκατομμύρια κ ο λογαριασμός στα κορόιδα που λέει ο πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί στον προϋπολογισμό? Ας τα φε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί από τον προϋπολογισμό? Ας τα δώσει το 41% που τα έπαιρναν κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι διάφοροι Βοριδηδες τα γκουρλωνουν και πλουτίζουν εις βάρος των κοροιδων,που χορταινουν με δημοκρατία. ΟΠΕΚΕΠΕ,δομημένα ομόλογα,μίζες από εξοπλιστικά,αρπαγή εγγυημένων ομολόγων του λαουτζίκου από τον χοντρό Βενιζέλο,χρηματιστήριο από Σημίτη και πάμπολα αλλα οικονομικά σκάνδαλα στην Κολομβία των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι λέτε ρε παιδιά ;
    Κάνουν τέτοιες απάτες οι άριστοι του Κυριάκου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Μισό δις ευρώ πρόστιμο,ομως ,στους πολίτες.

    Ελλάδα 2.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα δε με ενδιαφέρει αν είναι πολιτικοί, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μεσάζοντες, κ.ά. Σε όποιου τον λογαριασμό έχουν πιστωθεί παράνομα χρήματα, να επιστραφούν όλα και οι υπόλογοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Δε γίνεται να έχουν στη διάθεσή τους τηλεφωνικές συνομιλίες και να μην είναι σε θέση να ανοίξουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Γιατί αν είναι να παραιτηθούν μόνο οι πολιτικοί και η κυβέρνηση να θεωρεί ότι με την παραίτηση αυτή ανέλαβε το πολιτικό κόστος, αφήνοντας τα λαμόγια στο απυρόβλητο, για να τους έχει σίγουρους στις ερχόμενες εκλογές, δεν κάναμε τίποτα. Μια ζωή θα πληρώνουν τα κορόιδα τον λογαριασμό των πάρτι που γίνονται στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς έφαγαν και τον Βορίδη που θα έβαζε σε τάξη το λαθρομεταναστευτικό. Ίσως για αυτό να τον εξέθεσαν οι αλληλέγγυοι .....

    Η συμπαθής τάξη τών......." αγωνιζόμενων μικροαγροτών",πού κλείνουν δρόμους μέ τά μεγαλοτρακτέρ τους,πού οι γόνοι τους σουλατσάρουν μέ θηριώδη suv,κ.λ.π.,κ.λ.π.,είναι ...."αθώοι τού αίματος"??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!! γνώριζαν πολύ καλά ότι έβαζαν χέρι στό..."ταμείο"....επομένως,νά υποχρεωθούν νά ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ !!!! καί βέβαια είναι πολλοί ,καί ΔΕΝ είναι μεγαλοαγρότες ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!

    Εγώ πάντως δεν πιστεύω τίποτε.... Γκρίνια, μιζέρια αριστερά και ψεκασμενοι ακροδεξιοί τα υιοθετούν . Αλήθεια πότε βγήκε η απόφαση ότι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα ???

    Να κυβερνήσει ...... η Ζωή .... η' ο Κασελάκης ... ή ο Φάμελλος. Για τον "Ουμερτά" δεν ξέρω. Ο Κηραλοιφής ??? αυτός επικοινωνεί και με το Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν κλείσουν τα πολιτικά γραφεία του κάθε βουλευτή, τότε θα αρχίσει να αλλάζει το τοπίο και να φαίνεται φως στο τούνελ. Αφού υπάρχει αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη και δεν χωράει μέσον, όπως ισχυρίζονται, τότε προς τι οι στρατιές των ψηφοφόρων σε κάθε πολιτικό γραφείο ζητώντας ρουσφέτια; Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να καταλάβεις πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτά τα λίγα από κάποιον που γνωρίζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού δε δήλωσαν ως βοσκότοπο και το ...Αιγαίο πέλαγος λίγο το κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κρίμα ρε στο καλό ......μα τον Βοριδη βρήκαν να τα φορτώσουν ??? Ο άνθρωπος με το τσεκούρι στα χέρια πήγαινε να κόψει κάνα ξύλο για τον χειμωνα και έμπλεξε τσάμπα και άδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η πλασματικη ενοια της αυτοδυναμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ