Με γνώμονα την ταχύτατη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη σύγχρονη εποχή και τη σύνδεση με την παράδοση, ο Δήμος Βέροιας και το Τμήμα Τουρισμού επενδύουν την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των θρησκευτικών μνημείων που υπάρχουν στα διοικητικά όρια του δήμου. Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, η Παναγία Σουμελά και η Εβραϊκή Συναγωγή αποτελούν τρία μνημεία που συνδέονται άμεσα με την Βέροια, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία μέσα από το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβραθρο που προσφέρουν.
Στην τοποθέτησή του στην ομάδα διαλόγου με θέμα «Αρχαιολογικοί Θησαυροί», ο Δήμαρχος Βέροιας σημείωσε ότι οι κάτοικοι της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων θεωρούν τον Μακεδονικό πολιτισμό στοιχείο που διαμόρφωσε την ταυτότητα της περιοχής και των ανθρώπων της και επιπλέον ένα σπουδαίο στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας της σύγχρονης Βέροιας και της Ημαθίας.
«Η πολιτιστική κληρονομιά μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί για τους ανθρώπους ένα μεγάλο τμήμα της ιστορίας τους και τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Ο ρόλος της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ζωτικός και δυναμικός για την ανάπτυξη της κοινωνικής, πνευματικής αλλά και οικονομικής καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Πέραν του γεγονότος ότι η πόλη και η περιοχή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου υπό τον Φίλιππο Β’ και τη γενέτειρα του Μ. Αλεξάνδρου, η ιστορική εξέλιξη του τόπου με το αποτύπωμα που άφησε στο διάβα του ο Απόστολος Παύλος, η ρωμαϊκή, βυζαντινή και οθωμανική περίοδος, η περίοδος παρουσίας της εβραϊκής κοινότητας στην Βέροια, αποτέλεσαν να κύρια κομμάτια για να ονομάζεται η Βέροια σταυροδρόμι πολιτισμών», τόνισε ο Δήμαρχος Βέροιας στο πάνελ με συνομιλητές τους Δημάρχους Αρχαίας Ολυμπίας, Φαιστού, Άργους-Μυκηνών και Κέας.
'Έσωσε και ανέδειξε την Βέροια τόσο πολυ που πήγε να δώσει μυαλό και στους άλλους!!! ΑΑΑ ρε Βεροιάρα τι σου έμελλε να πάθεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπου και να πας στην πολη την ιστορικη θα δεις λαμαρινες με επιγραφη Επικινδυνο Κτισμα...μην σπασει αυγα και φτηνες δικαιολογιες....Ελεος
ΔιαγραφήΚαι επειδή η πολιτιστική κληρονομιά μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, όπως λέει ο Δήμαρχος, ο ίδιος παραδίδει στην επόμενη γενιά τον ερειπιώνα του ιστορικού κέντρου Βέροιας, από τον οποίο όμως διέρχεται η "βιοκλιματική πολιτιστική διαδρομή". Όλα τα πολιτιστικά έργα στα οποία αναφέρεται έγιναν από την ΕΦΑ Ημαθίας και όχι από τον Δήμο. Ο Δήμος, με την κατεύθυνση του ίδιου του Δημάρχου, ειδικεύεται τελευταία στις κατεδαφίσεις και στις περιφράξεις διατηρητέων. Ούτε λόγος για πολιτική διατήρησης και ανάδειξης στην πράξη. Υποκρισία....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘλίβομαι και συμφωνώ μαζί σου. Και όποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια την έχω δει εγώ όπου 30 χρόνια τώρα γυρνάω την Ελλάδα λόγω επαγγέλματος και βλέπω την αναμόρφωση των πόλεων μέσα στο χρόνο εκτός από την Βέροια. Παραδείγματα πολλά. Ρόδος,Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη.
ΔιαγραφήΑλήθεια μίλησε για περιβαλλοντικό πλούτο της Βέροιας; Πλάκα μας κάνεις ΒΕΡΟΙΩΤΗ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι θα σχολιασει;;; αρνητικα;;;; εξω απο την εισοδο ειναι.....τα αργυρια σταυρωσαν τον ΙΝΒΙ
ΔιαγραφήΚρίμα κρίμα την πόλη. Η καθαριότητα η κοίτη του Τριποτάμου στάσιμα όλα. Τα κτίσματα ερειπωμένα δήθεν διατηρητέα, (τα περιμένουμε να καταρρεύσουν μόνα τους) τεχνικές σχολές ανύπαρκτες. Αντικαταστάθηκαν και φιλοξενούν μετανάστες. Οι δε υπουργοί κι αυτοί ξέχασαν την πόλη τους δυστυχώς!!! Η πόλη καταρρέει κάθε μέρα πεθαίνει κάντε κάτι ζητάει βοήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή