Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Γενίτσαροι και Μπούλες Νταβέλης" αναχώρησε για το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, όπου και θα συμμετάσχει στις τριήμερες εκδηλώσεις του διεθνούς φεστιβάλ λαϊκής παράδοσης.
Η ελληνική αποστολή θα παρουσιάσει το μοναδικό έθιμο των Γενίτσαρων και Μπουλών, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα δρώμενα της μακεδονικής παράδοσης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ο λαϊκός πολιτισμός μας όχι μόνο παραμένει ζωντανός, αλλά ταξιδεύει, συγκινεί και εμπνέει πέρα από τα σύνορα.
«Με περηφάνια μεταφέρουμε τα χρώματα, τους ήχους και την ψυχή της Ελλάδας στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας τον τόπο μας, τη Μακεδονία και το πολιτιστικό μας αποτύπωμα», δήλωσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου λίγο πριν την αναχώρηση.
Η συμμετοχή στο φεστιβάλ αποτελεί ακόμη μία ένδειξη της πολιτιστικής εξωστρέφειας του Συλλόγου, που με συνέπεια και μεράκι συνεχίζει να αναδεικνύει την πλούσια ελληνική παράδοση στο διεθνές προσκήνιο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση αναζήτησης του ηλικιωμένου από τα Ριζώματα που αναζητούνταν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο Βασίλης
-
Πόσο θα κοστίζει η διέλευση για ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό και ένα λεωφορείο;
-
Θλίψη σκόρπισε στην Ημαθία η είδηση του θανάτου του Παντελή Ζωγράφου, σε ηλικία 68 ετών. Ο εκλιπών ήταν γνωστός δημοσιογράφος
-
Η νεολαία της Μακεδονίας βγαίνει για νυχτερινή διασκέδαση στον Πλαταμώνα, έναν προορισμό που έχει κερδίσει τη φήμη ως η...
-
«Έσπασαν» τα νεύρα των οδηγών - Aγανάκτηση και πολλά κορναρίσματα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών η Βηθλεέμ (Βίλμα) Μαυροματίδου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα
-
Στις έρευνες Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και drone της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών
-
Γεύματα κάτω από ροδακινιές και τρίλιζα με φρούτα Κάτω από τη σκιά των φορτωμένων με καρπούς δέντρων και με τον καυτό
-
Κάναμε αυτοκινητοδρόμους, με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για να πηγαίνουμε από τον... παλιό!
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρονών η Ελευθερία Βύζα. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026 και ώρα 10.30 π.μ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.