Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαθήματα μαγειρικής στην παρουσίαση του βιβλίου «Άστα Βράστα» του Γιώργου Μεταξά

Μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου είχε την χαρά να φιλοξενήσει η Βέροια. Το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Μαΐου, ο Γιώργος Μεταξάς παρουσίασε στον πολυχώρο της Ελιάς το νέο του δημιούργημα με τίτλο «Άστα Βράστα».

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του Βεροιώτη σεφ, το πρώτο είναι το βιβλίο μαγειρικής «Απλά και Υγιεινά» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την διαιτολόγο - διατροφολόγο Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου. 

Η ιστορία του μικρού Χοακίν μάς θυμίζει τον ήρωα που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ο μικρός Χοακίν θέλει να γίνει «ο μάγειρας του παλατιού», αλλά κανείς δεν συμμερίζεται το όνειρό του. Θα τα καταφέρει τελικά και από τι θα κριθεί αυτό; Μας διδάσκει πώς να απολαμβάνουμε το τώρα, τη στιγμή, γιατί αυτό είναι πραγματική νίκη! Είναι ωραίο να κάνουμε όνειρα... Ακόμη πιο ωραίο όμως είναι όταν αυτά πραγματοποιούνται! Η απάντηση λοιπόν στο «Άσ' τα, βράσ' τα» θα πρέπει πάντα να είναι: «Όχι. Μην τ' αφήνεις ποτέ!». Η εικονογράφηση στο βιβλίο είναι της Μαρίας Παπανίκου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και 10 συνταγές για νόστιμα και υγιεινά σνακ!

Για το βιβλίο μίλησαν, η παιδαγωγός Ειρήνη Καμπούρη και η κόρη του συγγραφέα Ιωάννα Μεταξά, μεταδίδοντας τα συναισθήματα και την προσπάθεια που δίνουν μια ξεχωριστή αύρα στο καλλιτεχνικό δημιούργημα του Γιώργου Μεταξά.

Δεν ήταν μια απλή παρουσίαση, αλλά ένα βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής, με τα παιδιά να απολαμβάνουν τον χρόνο τους παρέα με τον έμπειρο Σεφ, με του οποίου την καθοδήγηση, όλοι μαζί δημιούργησαν λαχταριστά υγιεινά τρουφάκια, που γλύκαναν τον ουρανίσκο όλων των παρευρισκομένων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Μεταξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Από μικρός είχε τάσεις να βρίσκεται εντός της κουζίνας και να δημιουργεί πολλά γλυκά! Σπούδασε Μαγειρική Τέχνη σε δύο σχολές και εργάστηκε ως μάγειρας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Πλέον δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης, ενώ είναι δημιουργός διαδικτυακών εκπομπών μαγειρικής, που προβάλλονται σε Instagram, Facebook και YouTube, τις οποίες παρουσιάζει με τη βοήθεια των παιδιών του. Έχει γράψει το βιβλίο μαγειρικής Απλά και Υγιεινά (2020, Αφοί Κυριακίδη - ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη διατροφολόγο Ξένια Παπαναστασίου. Παράλληλα, πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία και μαγειρεύει υγιεινές συνταγές μαζί με τα παιδιά.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Μαρία Παπανίκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Πραγματοποίησε σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ και στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το ΠΜΣ «Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάχτηκε την τέχνη της Βυζαντινής Ζωγραφικής και την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους και πλέον εργάζεται και η ίδια ως εικονογράφος, ενώ παράλληλα διδάσκει την τέχνη της εικόνας στο εργαστήρι της στη Βέροια.

Δείτε φωτογραφίες:

































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ