Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ: «Η αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης ανοίγει νέους ορίζοντες»

Τους γενικούς άξονες της αναπτυξιακής πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο, είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο 6ο Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του κ. Υφυπουργού Ανάπτυξης, το ελπιδοφόρο επενδυτικό κλίμα για τη Βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας, ο νέος αναπτυξιακός νόμος που βρίσκεται ήδη σε φάση διαβούλευσης καθώς και η κεφαλαιοποίηση του πλούτου της χώρας επ’ ωφελεία των ίδιων των πολιτών αλλά και του υγιούς επιχειρείν.


Υπογράμμισε δε ότι η εστίαση της Κυβέρνησης της ΝΔ δίνεται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψηφιακή μετάβαση, στην εξωστρέφεια και στην βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, αφενός βοηθώντας ουσιαστικά την πραγματική οικονομία και την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων, αφετέρου μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία και αυξάνοντας εκ νέου τα εισοδήματα των πολιτών.

Τόνισε μάλιστα ότι θα διατεθεί 1 δις. ευρώ τη διετία 2025-2026 για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε βιομηχανία, οικοτεχνία και οικογενειακή επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένα κίνητρα να προβλέπονται για επενδύσεις σε παραμεθόριο προκειμένου να παραμείνουν οι νέοι στην ελληνική περιφέρεια.






Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης στον Μεθοριακό Σταθμό και στο Τελωνείο Νίκης στη Φλώρινας

Ουσιαστική ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε στον μεθοριακό σταθμό της και στο Τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τον Υφυπουργό για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Κώστα Γκιουλέκα, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Θανάση Τάσκα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αναλυτική ενημέρωση για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στις κρίσιμες αυτές πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, καθώς και η διεξοδική συζήτηση για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι κ.κ. Τσαβδαρίδης και Γκιουλέκας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη και εργαζομένους τόσο του μεθοριακού σταθμού όσο και του τελωνείου, καταγράφοντας τις ανάγκες τους και τις προτάσεις τους για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας τους. Έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα των ελέγχων, την τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών, την επαρκή στελέχωση και τη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ