Η αρωματική αυτή γλυκιά δημιουργία, με σιμιγδάλι και σιρόπι, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουζίνας και εντυπωσίασε με την απλότητά της, αλλά και τη βαθιά της γεύση. Ήταν ένα επεισόδιο γεμάτο άρωμα Ημαθίας και νοστιμιάς! Η γνωστή ηθοποιός ξετρελάθηκε με το συγκεκριμένο γλυκό, με τον παρουσιαστή να τονίζει πως είναι ιδιαίτερο και πεντανόστιμο.
Δείτε το video:
Υλικά για 20 τεμάχια:
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 80 γρ. αμύγδαλο Βέροιας σε πούδρα
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1,5 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι:
- 600γρ ζάχαρη
- 650γρ νερό
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 ξύσμα κανέλα
Ήρθε η ανάπτυξη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πράγματα
ΑπάντησηΔιαγραφή