Για την παρασκευή της, το μοσχάρι Βέροιας (ποντίκι) κόβεται σε μικρά κομμάτια και τοποθετείται σε μια μεγάλη κατσαρόλα με δύο λίτρα νερό. Προστίθενται κρεμμύδια, σέλερι, καρότο, πράσο, πατάτα και ντομάτα, όλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, οι φλούδες λεμονιού, το τζίντζερ και ο αστεροειδής γλυκάνισος ενισχύουν τη γεύση της σούπας, ενώ το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι συμπληρώνουν την ισορροπία των αρωμάτων.
Η σούπα σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσουν οι γεύσεις. Λίγο πριν το τέλος, προστίθεται το κους κους, που χαρίζει μια ιδιαίτερη υφή. Τέλος, ο χυμός λεμονιού δίνει μια ευχάριστη οξύτητα, ολοκληρώνοντας το πιάτο.
Η μοσχαρόσουπα αυτή είναι θρεπτική, αρωματική και απολαυστική, προσφέροντας ζεστασιά και γεύση σε κάθε κουταλιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.