Η ακρίβεια περιορίζει τις εορταστικές κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών, επηρεάζοντας την τουριστική κίνηση τα Χριστούγεννα σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.
Οι παρατεταμένες αυξήσεις και η γενικότερη ακρίβεια βάζουν «φρένο» στις κρατήσεις των Ελλήνων για την εορταστική περίοδο. Το TravelDailynews.gr αποτυπώνει το κλίμα σε προορισμούς της Βορείου Ελλάδος, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κάποια χιονοδρομικά κέντρα άνοιξαν, ο χειμωνιάτικος καιρός – όχι όμως και τόσο βαρύς- είναι σύμμαχος για αποδράσεις, τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα προσελκύουν κυρίως τις οικογένειες με μικρά παιδιά και οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια για την αλλαγή του χρόνου.
Ωστόσο, η γενικότερη ακρίβεια στην καθημερινότητα των Ελλήνων, που είναι και ο κύριος όγκος ταξιδιωτών γι’αυτήν την περίοδο σε προορισμούς της χώρας μας, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για πολυήμερες αποδράσεις. Τα Χριστούγεννα φέτος “πέφτουν” Τετάρτη, το ίδιο και η πρώτη μέρα του νέου έτους, και οι περισσότεροι ζητούν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα δυο – το πολύ τρεις- διανυκτερεύσεις.
Αποτυπώνοντας το κλίμα και τις πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς της Βορείου Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, παρατηρούμε ότι οι πληρότητες δεν είναι οι αναμενόμενες. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι μειωμένες και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα δωμάτια.
Στην Ημαθία, παρά τα δυο χιονοδρομικά κέντρα που διαθέτει ο νομός, τα Τρία Πέντε Πηγάδια στη Νάουσα, και το Σέλι στη Βέροια, οι πληρότητες δεν είναι οι αναμενόμενες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρη Μάντσιο, για τα Χριστούγεννα κυμαίνονται στο 65- 70%, και λίγο παραπάνω, στο 75%, για την Πρωτοχρονιά.
Το 95% των πελατών τους, όπως επισημαίνεται, είναι Έλληνες, οι οποίοι, όπως φαίνεται, προτιμούν να ξοδέψουν τον προϋπολογισμό τους στο χειμερινό άθλημα, και όχι κάνοντας διανυκτερεύσεις στην περιοχή. «Η βασική δεξαμενή των πελατών μας είναι από τους όμορους νομούς, καθώς από τα Ιωάννινα», αναφέρει ο κ. Μάντσιος.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Συμβολικό κλείσιμο για 2 ώρες και παράσταση στον ΕΛΓΑ Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ημαθίας
-
Απόκοσμες φωνές, ψίθυροι από το πουθενά και αινιγματικές οπτασίες νεαρών κοριτσιών «φτιάχνουν» το μύθο της Μόρνας
-
Καθημερινά, χιλιάδες οδηγοί περνούν από την συγκεκριμένη διασταύρωση. Δυστυχώς όμως, αρκετοί απ' αυτούς δεν γνωρίζουν ποιος
-
Η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούσε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον πεζόδρομο της Έλλης
-
Ανοίγει αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 το μεγάλο μαγευτικό παγοδρόμιο που στήνεται φέτος στην πλατεία της Ελιάς.
-
Από την Παλιά Εθνικής Αλεξάνδρειας - Βέροιας η κυκλοφορία Την Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης απέκλεισαν πριν από λίγο
-
Η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση που έπληξε το Ξηρολίβαδο άφησε έντονα σημάδια, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος του χωριού, στο σημείο
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Πτολεμαΐδα, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξετράπη της
-
Έξι χρόνια μετά την απελευθέρωσή της από τον Ελληνικό Στρατό, στις 16 Οκτωβρίου 1912, η Βέροια εξακολουθεί να είναι μια ζωντανή και
-
Μαζική συμπαράσταση κλάδων της Ημαθίας στο μπλόκο Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους οι αγρότες της Ημαθίας,




Χωράει μεγάλη ανάλυση το όλο θέμα ,αλλά ας θυμηθούμε και ας μείνουμε στη διαφήμιση των εκσυγχρονιστών του Σημίτη ,λίγο πριν μπούμε στη ζώνη του ευρώ ´´με το ευρώ καλύτερα´´.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που δε μας είπαν ,ότι το καλύτερα θα αφορούσε 40-50 επιχειρηματικές οικογένειες ,κι όλους τους άλλους θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.
Το άνοιγμα των αγορών και το συγκεκριμένο σκληρό νόμισμα ,καθάρισε χώρες οικονομικούς κολοσσούς ,όπως η Γερμανία , η Γαλλία ,η Ιταλία ,εμάς θα άφηνε αλώβητους ;
Το μόνο που έμεινε τελικά ,από την προπαγάνδα των τελευταίων 14 ετών ,ήταν ότι οι Έλληνες ήταν άχρηστοι και ανίκανοι ,για αυτό έπεσαν έξω.
Και έρχεται σήμερα το AFD στη Γερμανία και λέει ότι στις εκλογές του Φεβρουαρίου ,έτσι και βγει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση ,το πρώτο που θα κάνει ,θα είναι δημοψήφισμα για το ευρώ.Και αν γίνει αυτό ,εσείς ποιό λέτε να είναι το αποτέλεσμα ;
Και βέβαια ,εφόσον φύγει η Γερμανία από τη ζώνη του ευρώ ,που είναι και η κινητήρια μηχανή του οικοδομήματος ,τότε goodbye my love goodbye που τραγουδούσε και ο Ντέμης Ρούσσος.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανίας (για να θυμηθούμε και τους ντε γκρές) και επειδή η φύση και η οικονομία απεχθάνονται τα κενά ,οι αλλαγές θα είναι καταιγιστικές.
Τελικά το 2025 ,θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον έτος ,από πολλές απόψεις.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Οι Έλληνες αλλά μάλλον και όλοι οι λαοί της ΕΕ είδαν το τυρί και όχι τη ...φάκα!
ΔιαγραφήΑς ήσουν με δραχμή όταν μας ελαχαν οι Ζαιοι και θα ειχες πεινάσει! Ακόμα δεν κατάλαβες ότι το ευρώ σε έχει σώσει
ΔιαγραφήΟk.Ο χρόνος θα δείξει το τι μέλλει γενέσθαι.
ΔιαγραφήΌχι αγαπητε, δε μας εσωσε το € απο τιποτα. Οι πολιτικοι με τις πολιτικες τους μας ρήμαξαν και μας έφεραν την χρεοκοπία μετα τη χουντα. Οι ΝΔ λεει οτι φταιει το ΠΑΣΟΚ ,το ΠΑΣΟΚ οτι φταιει η ΝΔ, και φυσικα ολοι μαζι λενε οτι φταίει ο υπεραισιόδοξος Αλεξάκης που δεν ειχε καταλάβει μάλλον με τη θηρία είχε να κάνει, μέσα και έξω. Με 2 κουβέντες, σοβαρά κράτη της Ευρώπης δεν έχουν καμια δικαιολογία εαν χρεοκοπήσουν, εαν γινει είπαμε ποιοι φταίνε. Και επισης εαν δεν υπάρχει εθνικος στρατος, εθνικό νομισμα - τραπεζα και εθνική πολιτική - νομοθεσία το κρατος εχει τελειώσει, δεν υπάρχει. Απο τα τρια αυτα εχει μεινει μονο ο στρατος. αρα η πατριδα οπως την ξέραμε δεν υπάρχει, ειναι με δεμένα χέρια. τέλος, Στο € δεν έπρεπε να μπούμε , δεν πρέπει να βγούμε τουλάχιστον πρώτοι ( πιθανότατα θα ήταν τραγικό, αν και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος αλλά ποιος εχει τα κότσια - ψυχή να δοκιμάσει;;;). Σε κάθε περίπτωση να χαιρόμαστε, να είμαστε περήφανοι και να συνεχίζουμε να ψηφίζουμε αυτούς που μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Δε θα σηκώσουμε κεφάλι ΠΟΤΕ! Αλλά δεν μας το λένε.
ΔιαγραφήΤόπε ο Σπυραδωνης νομίζουμε ότι είμαστε φτωχοί ,έτσι και εμείς νομίζουμε ότι κάνουν εκδρομές και διακοπες,και οι ξενοδόχοι νομίζουν ότι θα έχουν πελάτες. ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λέτε ρε παιδιά ?......μόνο σε εμάς δεν υπάρχει ζήτηση.....σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει άδειο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο, ή σε airbnb εδώ και μήνες.......πείτε απλά πως η Βέροια δεν έχει οργάνωση προβολής του τοπικού τουρισμού μας .....μου αρέσει που θέλει να γίνει και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.....''ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ''.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μεγάλα έργα πνοής δεν έδωσαν την αναμενόμενη ώθηση στο τουρισμό, το ασανσέρ στην εληα, οι κυλιόμενες σκάλες, η ανάπλαση πλατείας ωρολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως στη έκθεση τουρισμού στη Θεσσαλονίκη φάγανε τις βλαχικες πίτες από το Σελι.
Οι αντιδημαρχίες τουρισμού τι λένε σε Βέροια και Νάουσα ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ενέργειες έχουν κάνει νωρίτερα για έρθει κόσμος ;
Μήπως πρέπει να απολογηθεί κάποιος για αυτό ;;;
Η λύση για να ξοδευτεί "ξένο χρήμα" στον τόπο μας είναι να ρθουνε σχολές...Βέροια, Πολύγυρος και Έδεσσα οι μόνες πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα χωρίς ΑΕΙ και ΤΕΙ (τώρα πια ΑΕΙ)...Λέτε οι άλλες 49 να μην ξέρουν; Βουλευτές και Δήμαρχοι και Νομάρχης εκεί πρέπει να στοχεύσουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις αρχές των ευλογημένων μνημονίων , το κεντρικό κράτος είχε μαζέψει όλα τα αποθεματικά των δήμων . Νόμιζω είχαν πει για ένα χρονικό διάστημα; Αυτό δεν το θυμάμαι καλά και ότι θα τα επέστρεφαν πάλι σε κάποια στιγμή. Έχει γίνει αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πόλη είπαμε ότι έχει Θ Ε Μ Α εισροής ξένου χρήματος .
Δεν έχουμε στρατό .
Δεν έχουμε φοιτητές .
Και δεν έχουμε τουρισμό , επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαετίες ολόκληρες στην Βέροια , στην πόλη του μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι μυρίζει το άλλο , της ξακουστής Βεροιώτικης αναβλητικότητας δεν ''τρέχει'' τίποτα , δεν ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ουσιαστικό να προσπαθήσει να βρει τρόπο να φέρει χρήμα στην πόλη .
Η Κοζάνη πχ με τον Κουκουλόπουλο έφερε τις σχολές χρόνια τώρα ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ και έτσι η γειτονική πόλη έχει απο εκεί ένα εισόδημα έστω,
Η αγροτική οικονομία επίσης έχει χτυπηθεί άσχημα .
Τι έχει μείνει σε αυτή την πόλη ;
Το γνωρίζουμε όλοι ....
Καφενέδες , ταβέρνες και σουπερ μαρκετ οπου σταθείς κι όπου βρεθείς τα οποία ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ .
Και μιλάω για παντός είδους σουπερ μαρκετ , από τα γνώστα μέχρι αγοράς ηλεκτρικών ειδών , επίπλων κλπ κλπ
ΕΔΩ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ που είσαι ένα παλιοτόμαρο σαν κλασσικό νεοέλληνας που είσαι και νομίζεις ότι κοιτάς ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ αλλά δεν έχεις το μυαλό να καταλάβεις ότι ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ , ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ .
Η μιζέρια σου , η κακία σου , η ζήλεια σου είναι αυτές οι ελληνικές αρετές σου που θα σε αφανίσουν από τον χάρτη κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ά.
Στην πόλη σε κάποια χρόνια , όχι πολύ μακριά , αφού λείψουν και οι τελευταίοι ηλικιωμένοι που ξεμείνει τώρα στην πόλη και κυκλοφορούν τώρα στην πόλη και γεμίζουν τα πρωινά υπαίθρια καφέ , ο κόσμος της πόλης αυτής θα αντικατασταθεί από τους νεο εισερχόμενους κατοίκους της και είναι αυτοί που ζούνε τώρα στις δόμες , στις Βαρβάρες και σε όλες τις δομές της χώρας.
ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΝΗΜΗ (ΚΑΙ ΑΝ...) ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .
ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΕ.