Στόχος της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Sala» στην Εληά και του γενικότερου πλαισίου του έργου είναι, όπως ανέφερε ο κ. Γεώργιος Αρσένος, το μοσχάρι της Βέροιας να γίνει ισχυρό brand name, καθώς η περιοχή διαθέτει τις δυνατότητες να υποστηρίξει ένα τέτοιο προϊόν.
Την ημερίδα διοργάνωσαν η εταιρεία Gruppo Bikas, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με στόχο να αναδείξουν τη συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα. Την παρουσίαση ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Καλλίτσης.
Το έργο με τίτλο «Αυθεντικότητα και ιχνηλασιμότητα υψηλής αξίας βοδινού κρέατος ελληνικής εκτροφής από την Ημαθία, αξιοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία και γενετική ταυτοποίηση” στην ΠΚΜ» (Κωδικός έργου: ΚΜΡ6-0219662) υλοποείται στο πλαίσιο της Δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020».
Δείτε φωτογραφίες:
!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή