Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας για τα ψώνια της εβδομάδας από το σούπερμαρκετ, αγνοώντας παρ’ όλα αυτά ότι η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε λάθη τα οποία ενδέχεται να τα πληρώσουμε ακριβά.
Ένα από τα πλέον συνηθισμένα σφάλματα των οδηγών που μεταφέρουν προϊόντα με το αυτοκίνητό τους είναι η τοποθέτηση τους στον θάλαμο των επιβατών και όχι στον χώρο των αποσκευών.
Η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς υπό συγκεκριμένες συνθήκες όχι μόνον μπορεί να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στο έργο του οδηγού αλλά και να προκαλέσει κάποιο λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό τραυματισμό.
Ως γνωστόν σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση τα αντικείμενα που βρίσκονται ελεύθερα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι πολύ πιθανόν να εκσφενδονιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για τον οδηγό και τους επιβάτες.
Μπορεί, λοιπόν, ένα αντικείμενο το οποίο δεν υπερβαίνει σε βάρος τα 500 γραμμάρια να θεωρείται από τους περισσότερους αθώους, ωστόσο, στην περίπτωση που το όχημα συγκρουστεί με την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα, το πραγματικό του βάρους αυξάνεται σχεδόν στα 22 κιλά, ενώ αν η ταχύτητα της πρόσκρουσης αγγίξει τα 90 χλμ./ώρα τότε το βάρος εκτινάσσεται πάνω από τα 70 κιλά.
Προφανώς κανείς δεν θα ήθελε να δοκιμάσει την... τύχη του απέναντι σε αντικείμενο 22 ή 70 κιλών, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένα προϊόν με βάρος όχι μεγαλύτερο των 500 γραμμαρίων.
Το γνωστό και ως «φαινόμενο του ελέφαντα» -ένα αθώο αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση το βάρος ενός… ελέφαντα- είναι ένας πολύ καλός λόγος ώστε να μην μεταφέρουμε αντικείμενα στον θάλαμο των επιβατών.
Ωστόσο δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του τραυματισμού ο οποίος θα πρέπει να μας οδηγήσει στην... εγκατάλειψη μιας κακής συνήθειας αλλά και το ενδεχόμενο της επιβολής ενός αχρείαστου προστίμου.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη χώρα μας, η φόρτωση αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνεται η σταθερότητα αυτού.
Το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται για εκείνους τους οδηγούς που θα παραβιάσουν τη συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 32 του Κ.Ο.Κ. είναι 80 ευρώ και μολονότι δεν είναι υψηλό, ο κίνδυνος από αντικείμενα τα οποία δεν βρίσκονται σωστά αποθηκευμένα είναι μεγάλος.
Να κλασουμε επιτρέπεται ή θα ρυπανουμε και άλλο το περιβάλλον;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓέλιαααααα, πόσο δίκιο έχεις, Ελλάς, Ελλάδα, Ελλαδάρα, Μπανάνισταν, Μπουρδέλισταν,
ΔιαγραφήΔλδ ένα 20λιτρο τενεκάρι το υπερπολύτιμο όπως προέκυψε λόγω των αυξήσεων από την αγαπημένη κυβέρνηση των Ελλήνων πόσα κιλά γίνεται στην φυσιολογική ταχύτητα των 110 km/h... 😁
ΑπάντησηΔιαγραφήΦόρους παντού στα πάντα, πρόστιμα για τα πάντα, δεν θα τα εισπράξουν,ο Θεός είναι μεγάλος, Ίσους Χριστός νικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοσίευμα έχει στόχο να αποφύγεις τόσο το πρόστιμο,όσο και τους κινδύνους για τη σωματική σου ακεραιότητα.Χρειάζεται να φοβάσαι το πρόστιμο της τροχαίας ή να φοράς τη ζώνη σου για να προστατέψεις τη ζωή σου;
ΔιαγραφήΡε εσύ 4:36 κακώς βγαίνεις σαν ανώνυμος,το σχόλιο σου από τα καλύτερα ανέκδοτα που γράφτηκαν στην στήλη. Μιλάμε 100% για την προστασία μας είναι και όχι εισπρακτικο ,καλά γελάσαμε και απόψε.
ΔιαγραφήΤα αυτονοητα που μαθαμε οταν βγαλαμε διπλωμα τα γραψαμε στα παλλα μας τα παπουτσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος ΗΛΙΘΙΟΣ βαζει πραγματα στον χωρο επιβατων.
Πολλοι εχουν σκοτωθει εξαιτιας ανεγκεφαλων.
Ανωνυμος τα 20 κιλα με Χ110χλμ/ ισοδιναμη με 2,200κιλα.
ΟΛΟΙ ακόμη και εσύ,το ψωμί των 360gr μην το βάζεις δίπλα σου γιατί σε πλευρική σύγκρουση θα σουρθουν 40 kg στο κεφάλι. Το αυτονόητο ότι είσαι νοήμων ον, θέλεις τους επεξεργαστές εσόδων του ΠΟΝΟΨΥΧΟΥ ΑΞΙΟΥ να στο νομοθετήσουν.
Διαγραφήατομα ηλικιας απο 70 ετων και πανω βαζουν τα ψωνια στον χωρο επιβατων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεφτα υπαρχουν,ας μας γραφουν καθε μερα.
ΑπάντησηΔιαγραφή