Η αιφνίδια αυτή απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς μέσω αυτού του προγράμματος το οποίο αφορά περίπου 25.000 άτομα εξασφάλιζαν προσωπικό εκατοντάδες δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία
Προς διακοπή φαίνεται να οδεύει το πρόγραμμα «Πλησίον της σύνταξης», της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ) το οποίο έδινε τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Η αιφνίδια αυτή απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς μέσω αυτού του προγράμματος το οποίο αφορά περίπου 25.000 άτομα εξασφάλιζαν προσωπικό εκατοντάδες δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία κ.λπ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω απόφασης την οποία εξέδωσε η ΔΥΠΑ.
«Πρόκειται για μια μονομερή και αιφνίδια ενέργεια η οποία εκτροχιάζει τον προγραμματισμό εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, και πρωτίστως των Δήμων και των Περιφερειών οι οποίοι αντλούν πολύτιμο προσωπικό μέσω αυτού του προγράμματος. Η απόφαση αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή. Εμείς ως Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσουμε», δήλωσε στο makthes.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προαναγγέλλοντας συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση, την οποία δημοσιεύει το makthes.gr (δείτε εδώ) εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου και αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας «διακόπτεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των φορέων για συμμετοχή στο ‘Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα’».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ η απόφαση αφορά: α) σε κάθε είδους κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης β) σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, και γ) σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010 (Α' 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα» της Δ.ΥΠ.Α., λόγω κάλυψης των θέσεων.
“Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει την απόφαση της ΔΥΠΑ, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σίμος Δανιηλίδης σημειώνει ότι το «Πλησίον της σύνταξης» ήταν από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα απασχόλησης το οποίο αφορούσε μάλιστα μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανέργων άνω των 55 ετών.
«Το σίγουρο είναι πως εκατοντάδες άνεργοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και βρίσκονται σε φάση αναμονής προκειμένου να ενημερωθούν από τους οικείους δήμους για τις σχετικές συνεντεύξεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψής τους, είναι πλέον στον αέρα» αναφέρει. Επιπλέον επισημαίνει πως «ενώ το πρόγραμμα είχε δώσει το «φιλί της ζωής» στους δήμους μετά και την αναστολή των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με την συγκεκριμένη απόφαση-βόμβα δεκάδες ΟΤΑ σε όλη τη χώρα θα δυσλειτουργούν σε βάρος των ίδιων των δημοτών τους».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 χρονών η Ελένη Βαφείδου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 2.30 μ.μ. στον Ιερό
-
Θλίψη στη Βεργίνα και στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας προκαλεί η είδηση του θανάτου της Βαρβάρας Παγιαννίδου , η οποία έφυγε από τη
-
Άλλο ένα εμπόδιο για την είσοδο και την έξοδο της Βέροιας - Με τέτοια τιμή, αρκετοί θα επιλέξουν να πηγαίνουν από Μακροχώρι
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Γιώργος Αταλασίδης. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 και ώρα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Βασίλης Λάσκαρης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 5:00 μ.μ., στον
-
Τι ήταν αυτό που χάλασε τη συμφωνία τελευταία στιγμή; Ένας Βεροιώτης βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Dragons στο επεισόδιο
-
Θλίψη προκαλεί στα Ριζώματα Ημαθίας η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Δεγνέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Η απώλειά
-
Ανακοινώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Βρούτση, τα νέα μέλη της
-
Στη Βέροια βρέθηκε την Κυριακή 18/10 ο δημοφιλής σεφ Άκης Πετρετζίκης, στο πλαίσιο των γυρισμάτων της τηλεοπτικής του εκπομπής
-
Μαγική ερμηνεία στο φράγμα του Αλιάκμονα Μια υπέροχη φωνή, ένα αγαπημένο τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη και





Κυριάκο,δώσε πόνο αντέχουμε. Καλού κακού ετοίμασε όμως και ένα ελικόπτερο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι οχι , αντεχουμε…..
ΔιαγραφήΧωρις ντροπη , να τα διαλύσουν ολα
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕ
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ και αρκετό καιρό διαβάζουμε ότι ο ΟΑΕΔ, ΔΥΠΑ και όπως αλλιώς θα το ονομάσουν έχει μεγάλο έλλειμμα. Άρχισαν τα ψαλίδια προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα...? Κρίμα για τον ον κοσμάκη. Φτάνει έχετε φάει και τα πόμολα... 🤬
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραμύθια τον δήμων..!!δεν θέλουν αυτοί τους άνω των 55 γιατί δεν μπορούν να τους βγάλουν το λάδι!! πρέπει να βγαίνει η δουλειά και με το παραπάνω για να (ξεκουράζονται😂😂) οι μόνιμοι!!! όλοι μέρα κοιμούνται και το βράδυ πάνε για ύπνο!!! όλοι στην βεροια τον έχουν τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι...(Υπάρχουν και εξαιρέσεις)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δίκιο έχεις!! καταστρατηγούσαν και ωράρια , Κυριακές και αργίες χωρίς να πληρώνονται επιπλέον γιατί δεν προβλεπόταν απ'την σύμβαση.θαρρείς και προβλεπόταν οι υπερωρίες και οι Κυριακές!!!μάλλον τις πληρώνονταν οι μόνιμοι χωρίς να πατάνε!!!!
ΔιαγραφήΚούλη θέλατε ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒογκάτε τώρα αλλά σας αρέσει.