Η αιφνίδια αυτή απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς μέσω αυτού του προγράμματος το οποίο αφορά περίπου 25.000 άτομα εξασφάλιζαν προσωπικό εκατοντάδες δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία
Προς διακοπή φαίνεται να οδεύει το πρόγραμμα «Πλησίον της σύνταξης», της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, πρώην ΟΑΕΔ) το οποίο έδινε τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών προκειμένου να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Η αιφνίδια αυτή απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς μέσω αυτού του προγράμματος το οποίο αφορά περίπου 25.000 άτομα εξασφάλιζαν προσωπικό εκατοντάδες δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία κ.λπ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω απόφασης την οποία εξέδωσε η ΔΥΠΑ.
«Πρόκειται για μια μονομερή και αιφνίδια ενέργεια η οποία εκτροχιάζει τον προγραμματισμό εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, και πρωτίστως των Δήμων και των Περιφερειών οι οποίοι αντλούν πολύτιμο προσωπικό μέσω αυτού του προγράμματος. Η απόφαση αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτή. Εμείς ως Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσουμε», δήλωσε στο makthes.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προαναγγέλλοντας συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων της Αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση, την οποία δημοσιεύει το makthes.gr (δείτε εδώ) εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου και αναφέρει ότι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας «διακόπτεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των φορέων για συμμετοχή στο ‘Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα’».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ η απόφαση αφορά: α) σε κάθε είδους κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ή/και περιφερειακές Διευθύνσεις των φορέων Κεντρικής Διοίκησης β) σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, και γ) σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) του ν. 3852/2010 (Α' 87) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα» της Δ.ΥΠ.Α., λόγω κάλυψης των θέσεων.
“Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Αυτοδιοίκησης» χαρακτηρίζει την απόφαση της ΔΥΠΑ, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σίμος Δανιηλίδης σημειώνει ότι το «Πλησίον της σύνταξης» ήταν από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα απασχόλησης το οποίο αφορούσε μάλιστα μια πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανέργων άνω των 55 ετών.
«Το σίγουρο είναι πως εκατοντάδες άνεργοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και βρίσκονται σε φάση αναμονής προκειμένου να ενημερωθούν από τους οικείους δήμους για τις σχετικές συνεντεύξεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψής τους, είναι πλέον στον αέρα» αναφέρει. Επιπλέον επισημαίνει πως «ενώ το πρόγραμμα είχε δώσει το «φιλί της ζωής» στους δήμους μετά και την αναστολή των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, με την συγκεκριμένη απόφαση-βόμβα δεκάδες ΟΤΑ σε όλη τη χώρα θα δυσλειτουργούν σε βάρος των ίδιων των δημοτών τους».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Η μοναδική διέξοδος για τους πολίτες της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε απόσταση, λιγότερο μιας ώρας, είναι ο νομός Πιερίας. Η πρώτη θάλασσα
-
Πλάνο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μετά το 2027 από 1,5 έως 2 χρόνια (63,5 με 40 χρόνια υπηρεσίας και 68,5 για πλήρη
-
Κορυφαίος πλαστικός χειρουργός - Έκανε μπάνιο στον Πλαταμώνα, όταν έχασε τις αισθήσεις του
-
Έπαθαν πλάκα όλοι στην παραλία της Κατερίνης όταν έξω από γνωστό beach club πάρκαρε… η θεά των τεσσάρων τροχών: Μια εκθαμβωτική
-
Με καταγωγή από Πρασινάδα, διέμενε στη Λάρισα και εργαζόταν σε Κέντρο Αποκατάστασης - Πήγαινε για τελευταία
-
Αναδρομικά από διπλές ασφαλίσεις αναμένεται να λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Ειδικότερα ο ΕΦΚΑ διαπίστωσε ότι είχαν υπολογιστεί λάθος
-
Μια δυσάρεστη είδηση σκόρπισε θλίψη στη Νάουσα και προκάλεσε στεναχώρια στον αθλητικό κόσμο της Ημαθίας. Ο Γαβριήλ Χατζηιωάννου,
-
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις, συναυλίες και πανηγύρια που αναβλήθηκαν λόγω βροχής;
-
Τον εντόπισε στο Μακροχώρι και τον ακινητοποίησε στον Διαβατό
-
Στο πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία της Ημαθίας, μετά την τραγική είδηση του θανάτου της 23χρονης Μαρίας Ζησοπούλου. Η άτυχη γυναίκα
Κυριάκο,δώσε πόνο αντέχουμε. Καλού κακού ετοίμασε όμως και ένα ελικόπτερο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι οχι , αντεχουμε…..
ΔιαγραφήΧωρις ντροπη , να τα διαλύσουν ολα
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕ
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ και αρκετό καιρό διαβάζουμε ότι ο ΟΑΕΔ, ΔΥΠΑ και όπως αλλιώς θα το ονομάσουν έχει μεγάλο έλλειμμα. Άρχισαν τα ψαλίδια προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα...? Κρίμα για τον ον κοσμάκη. Φτάνει έχετε φάει και τα πόμολα... 🤬
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραμύθια τον δήμων..!!δεν θέλουν αυτοί τους άνω των 55 γιατί δεν μπορούν να τους βγάλουν το λάδι!! πρέπει να βγαίνει η δουλειά και με το παραπάνω για να (ξεκουράζονται😂😂) οι μόνιμοι!!! όλοι μέρα κοιμούνται και το βράδυ πάνε για ύπνο!!! όλοι στην βεροια τον έχουν τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι...(Υπάρχουν και εξαιρέσεις)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο δίκιο έχεις!! καταστρατηγούσαν και ωράρια , Κυριακές και αργίες χωρίς να πληρώνονται επιπλέον γιατί δεν προβλεπόταν απ'την σύμβαση.θαρρείς και προβλεπόταν οι υπερωρίες και οι Κυριακές!!!μάλλον τις πληρώνονταν οι μόνιμοι χωρίς να πατάνε!!!!
ΔιαγραφήΚούλη θέλατε ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒογκάτε τώρα αλλά σας αρέσει.