Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ; Αυτοί είναι οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Ο Δρ. Juan Cardenas Rosales, ιατρός εσωτερικής ιατρικής στην Mayo Clinic, τονίζει ότι ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σας ευεξία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας της καρδιάς σας.

Ο καλός νυχτερινός ύπνος μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και ωφελεί την υγεία σας.

«Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για να προλάβετε πιθανές χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο», λέει ο Δρ. Cardenas Rosales.

Όσον αφορά το πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τη νύχτα οι ενήλικες, ο ιδανικός αριθμός είναι επτά.

«Συνήθως συνιστάται να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα, ώστε να επιτρέψετε στο σώμα σας να ανακάμψει και να είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα», λέει.

«Προσπαθήστε να κοιμάστε την ίδια ώρα. Προσπαθήστε να έχετε ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα και θα ξυπνάτε επίσης την ίδια ώρα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτό είναι σημαντικό να διαμορφώσετε το περιβάλλον, ώστε να διευκολύνετε το σώμα σας να αποκοιμηθεί».

  • Δημιουργήστε καλές συνήθειες ύπνου
  • Να έχετε σταθερή ώρα που πάτε για ύπνο και ξυπνάτε κκαθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων.
  • Παραμένετε δραστήριοι. Η τακτική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε έναν καλό ύπνο.
  • Περιορίστε τους μεσημεριανούς ύπνους ή μην κοιμάστε καθόλου.
  • Περιορίστε ή αποφεύγετε την καφεΐνη, το αλκοόλ και τη νικοτίνη.
  • Μην τρώτε μεγάλα γεύματα και μην πίνετε πολλά υγρά πριν από τον ύπνο.
  • Κάντε το υπνοδωμάτιό σας άνετο.
  • Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό τελετουργικό πριν τον ύπνο, όπως ένα ζεστό μπάνιο, διάβασμα ή ακρόαση απαλής μουσικής.

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Όλα αυτά στα όνειρα μας,όταν μηχανάκια γκαζαρουν και αυτοκίνητα με μουσική στο τέρμα μέχρι τις 3 το πρωί βολταρουν σε όλη την πόλη ,που να σου κολλήσει ο ύπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα σκυλιά του γείτονα? Ενώ γνωρίζει και καταλαβαίνει ότι ενοχλούν αυτό επιθυμεί η ψυχή του.

      Διαγραφή

    2. Και αν ο γείτονας δεν έχει ενα η δύο αλλά τρία μέσα στο διαμέρισμα παρακαλώ,και τα βγάζει ώρες κοινής ησυχίας έξι το πρωί και δώδεκα το βράδυ ξεσηκώνοντας όλη την περιοχη,της το λες μια δύο Ε και μετά Παναγία βοηθά την.

      Διαγραφή
  2. ο Φανταρος οταν υπηρετει και κανει διπλα καθηκοντα κοιμαται το πολυ 4 ωρες. Ενω στα εργοστασια οταν ξεκινησει η παραγωγη 7 ωρες υπνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ