Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο παράδεισος απέχει μόλις 5 χλμ από τη Βέροια

Πολύ κοντά στη Βέροια, πρωταγωνιστεί σε ένα υπέροχο τοπίο, έχοντας διπλή σημασία για την περιοχή, τόσο οικονομική, όσο και τουριστική.

Η τεχνητή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στην τρίτη από τις τρεις επιμέρους περιοχές στις οποίες χωρίζουμε συνήθως τον Αλιάκμονα. 

Η πρώτη, δηλαδή, εκτείνεται από τις πηγές του στον Γράμμο μέχρι το χωριό Παλιουριά των Γρεβενών, η δεύτερη αφορά το ευρύτερο πεδίο γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, ενώ η τρίτη ξεκινά από την Αγία Βαρβάρα, φτάνοντας ως τις εκβολές του ποταμού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, η λίμνη της Αγίας Βαρβάρας αποτελεί τμήμα μιας συστοιχίας αντίστοιχων έργων κατασκευασμένων από τη ΔΕΗ σε χρονικό βάθος 45 ετών, με στόχο την υδραυλική αξιοποίηση του Αλιάκμονα. 

Η περιοχή γύρω από το χωριό Αγία Βαρβάρα (οι παλιότερες Βαρβάρες) καταλαμβάνεται από πεδινές εκτάσεις, στις οποίες ασκούνται πολλές γεωργικές δραστηριότητες.

Δείτε το βίντεο του PhotoworldPhotoworld:

5 σχόλια:

  1. Όλα καλά και ωραία μεν, χωρίς τουριστική αξιοποίηση δε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η λίμνη είναι τεχνίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τεχνητά ειναι, όλα τα έκανε ένας ... " Τεχνήτης"!

      Διαγραφή
  3. Κόλαση είναι αλλά ας μη το συζητήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρανίου τοπος με μια ατελειωτη άσφαλτο
    Για ποιο κάλλος μιλατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ